Німеччина закликала Україну прийняти формулу Штайнмаєра

У МЗС сподіваються, що особи, які приймають рішення, проявлять необхідну політичну волю.

Німеччина закликала Україну прийняти формулу Штайнмаєра 

Німеччина закликала Україну виконати свої зобов'язання, погоджені в ході саміту в Парижі в грудні 2019 року, і  імплементувати в своє законодавство формулу Штайнмаєра. Про це йдеться в заяві МЗС Німеччини у четвер, 22 липня.

"Рівно рік тому сьогодні в Тристоронній контактній групі були узгоджені додаткові заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню, в рамках якої Росія і Україна ведуть переговори щодо врегулювання конфлікту на сході України за посередництва ОБСЄ. Це призвело до значного скорочення бойових дій на сході України - і, таким чином, до набагато менших втрат серед цивільного населення і військовослужбовців. Припинення вогню було і залишається ознакою надії на те, що мир можливий, якщо особи, які приймають рішення, проявлять необхідну політичну волю. Проте останнім часом ми спостерігаємо активізацію бойових дій і зростання числа жертв, в тому числі серед цивільного населення", - відзначають в МЗС.

Росію в свою чергу Німеччина закликала відкрити пункти пропуску на лінії зіткнення, яка блокувалася сепаратистами протягом декількох місяців, а також провести розмінування і відведення важкого озброєння.

"Ми закликаємо Росію і Україну повністю виконати висновки саміту, узгоджені в Парижі в грудні 2019 року, щоб домогтися відчутних поліпшень для людей на сході України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) повинна мати можливість ефективніше контролювати режим припинення вогню. Для цього їй необхідний безперешкодний і безпечний доступ по всьому регіону конфлікту. Разом з Францією Німеччина продовжуватиме наполягати на остаточному врегулюванні конфлікту на сході України, незамінною основою для якого як і раніше залишаються Мінські угоди", - йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, під час зустрічі президента України і канцлера Німеччини в Берліні 12 липня Ангела Меркель нагадала Зеленському про важливість прийняття формули Штайнмаєра для проведення виборів в Донбасі. Вона також констатувала відсутність прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

При цьому в українській ТКГ заявили про те, що так звана "формула Штайнмаєра" прописана в законі "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN,UA
Добавлено: 23-07-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх