Байден провів зустріч з Тихановською: про що говорили (ФОТО+ВІДЕО)

Світлана Тіхановском вийшла з Білого дому з упевненістю в тому, що голос мільйонів білорусів був почутий.

Байден прийняв Тіхановском в Білому домі

Президент США Джо Байден провів у Білому домі зустріч з одним з лідерів білоруської опозиції Світланою Тіхановском. Про це глава держави повідомив в Twitter в середу, 28 липня.

"Для мене честь зустрітися зі Світланою Тіхановском сьогодні вранці в Білому домі. Сполучені Штати підтримують народ Білорусі в його прагненні до демократії і до захисту прав людини", - написав Байден.

У свою чергу Telegram-канал Тіхановском повідомив, що вона вийшла з Білого дому з упевненістю в тому, що "голос мільйонів білорусів був почутий".

"Як політик, я рада цій зустрічі. Президент Байден сказав, що в світі триває боротьба між автократією і демократією. І ви знаєте, що Білорусь в цій боротьбі знаходиться на передовій. Тому я закликала президента Байдена допомогти нам зробити Білорусь успішним прикладом ненасильницького переходу до демократії ", - наводить канал слова Тіхановском.

Вона запевнила, що білоруська революція не пов'язана з геополітикою.

"Це демократичний вибір білорусів, і моральний обов'язок США - підтримати нас", - заявила Тіхановском.

Раніше Тіхановском зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, його заступником Вікторією Нуланд, радником президента США з нацбезпеки Джейком Салливаном і представниками білоруської діаспори в Америці.

Також повідомлялося, що опублікований альтернативний підрахунок підсумків виборів президента Білорусі. У першому турі виборів кандидатуру Тіхановском підтримали 56% виборців, пише  Корреспондент.net

Разом ми провели небагато  часу, близько 15 хвилин, але це була дуже тепла зустріч. Я побачила людину, якій небайдуже, що відбувається в Білорусі. І я донесла до пана президента наші меседжі про те, що в Білорусі боротьба не геополітична - це наша боротьба проти насильства, проти беззаконня. Я їду з Білого дому з упевненістю, що США буде з білорусами - і зараз, і потім ", - розповіла Тіхановском, пише Н.В.

Екс-кандидат в президенти Білорусі зараз в США за офіційним запрошенням Держдепартаменту. Вона вже провела переговори з високопоставленими представниками адміністрації США, конгресменами і сенаторами. 19 липня Тіхановском зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, його заступником Вікторією Нуланд і радником Держдепартаменту США Дереком Шолле.
Добавлено: 29-07-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх