"Ганебні нападки": реакція Байдена на затримання Протасевича

Президент США підтримав санкції ЄС проти Білорусі. Байден хоче притягнути до відповідальності всіх причетних до захоплення літака Ryanair в Мінську. Помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван у зв'язку з інцидентом провів переговори з екс-кандидатом в президенти Білорусії і лідером опозиції Світланою Тихановською.

"Я долучаюся до численних закликів провести міжнародне розслідування, щоб встановити всі обставини цієї справи. Я вітаю новину про те, що Європейський Союз закликав до цілеспрямованих економічних санкцій та інших заходів і попросив мою команду розробити відповідні варіанти притягнення винних до відповідальності в тісній координації з Європейським Союзом, іншими союзниками і партнерами, а також міжнародними організаціями", - цитує Білий дім заяву Байдена.

Президент США Джо Байден доручив своїй адміністрації розробити варіанти, яким чином можна залучити до відповідальності людей, що винні в захопленні літака Ryanair в Мінську і затримання співзасновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, повідомляється на сайті Білого дому.

«Я радий тому, що ЄС закликав до цілеспрямованих економічних санкцій і інших заходів. Я попросив свою команду розробити варіанти із залучення причетних до відповіді в тісній співпраці з Євросоюзом, іншими союзниками і партнерами, а також міжнародними організаціями », - заявив президент.

Джейк Салліван, що є помічником президента США з питань нацбезпеки, у зв'язку з подією в Білорусі, провів переговори з опозиційним лідером Світланою Тихановською, йдеться в іншому повідомленні Білого дому. Салліван заявив їй, що США у співпраці з ЄС «привернуть режим Лукашенка до відповіді».

До Міністерства закордонних справ Німеччини викликали посла Білорусі Дениса Сидоренка для дачі пояснень щодо обставин примусової посадки пасажирського авіалайнера в аеропорту Мінська з метою затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича. Заяви офіційного Мінська про те, що на борту літака нібито могла бути бомба, закладена палестинським угрупуванням «ХАМАС», в Берліні визнали «дивними не заслуговують довіри».

За матеріалами: Цензол.Нет, ZN,UA
Добавлено: 25-05-2021, 08:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх