Палата представників США пішла проти Байдена - прийнятий новий закон по Nord Stream 2

Палата представників США прийняла закон про відновлення санкцій проти Nord Stream 2, анулювавши виключення з обмежень, введені адміністрацією Байдена.

Після операції Білого дому з Берліном і відмови від жорстких санкцій проти проекту Nord Stream 2, американські конгресмени вирішили натиснути на адміністрацію Джо Байдена.

За даними агентства Bloomberg, палата представників Конгресу США підтримала закон, який вимагає від команди президента відмовитися від рішення не накладати санкції на компанію-оператора будівництва - 100% -ю швейцарську дочку "Газпрому" Nord Stream 2 АG. Тепер документ має затвердити сенат.

Нагадаємо, після приходу до влади в США Джо Байден визнав, що "Північний потік 2" знаходиться на фінальній стадії будівництва і будь-які обмеження вже не матимуть ефекту. У липні Джо Байден і Ангела Меркель під час особистої зустрічі уклали угоду по "Північному потоку 2" і домовилися про транзит через Україну без участі в переговорах представників Києва і Москви.

Це договір розкритикували в Європі. Країни ЄС нагадали про свою позицію проти газопроводу Кремля, звинувативши Німеччину в ігноруванні думки більшості. У США також заявили, що Байден нібито дозволив виграти Путіну і тепер Кремль зможе заробляти мільярди доларів щорічно.

Тим часом Москва почала "шантаж" Європи, граючи на підвищення ціни на газ. Усупереч словам Меркель про те, що РФ не буде використовувати свій газопровід як інструмент впливу, "Газпром" вирішив передчасно "показати зуби".

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 3-08-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх