Данія повідомила про надзвичайну подію з атомним підводним човном РФ в своїх водах, Москва мовчить

Мало не стався Курськ - 2. В кінці липня у російській атомного підводного човна "Орел" сталася серйозна поломка в водах Данії.

З російської атомним підводним човном "Орел" класу "Оскар-II" сталася неприємність в державних водах Данії. Корабель з невідомої причини заглох. Про це повідомило видання The Barents Observer. Інцидент трапився 30 липня під час транзиту російської атомної субмарини через води Данії в сторону Кольського півострова.

Датські військові виявили, що російський корабель несподівано заглох і дрейфує зі швидкістю 1,5 вузла - це менше 3 км / год. Відомо, що "Орел" йшов в супроводі буксира "Алтай" та великого протичовнового корабля "Віце-адмірал Кулаков".


Варто відзначити, що "Орел" - підводний човен того ж класу, що і "Курськ", яка зазнала аварії в серпні 2000 року в Баренцевому морі. У тому пригоді загинули 118 членів екіпажу. Саме про цю підводному човні беззмінний президент РФ Володимир Путін сказав свою знамениту фразу: "Вона потонула".

Датські військові моряки описали ПП з "Орлом" як "драматичне" подія. Вони відзначили, що в якийсь момент члени екіпажу російського підводного човна піднялися на передню палубу в рятувальних жилетах. Буксир "Алтай" на той час вже підготував троси для буксирування субмарини. Данці запропонували допомогу російським військовим, але очікувано отримали відмову. Відомо, що через деякий час російський "Орел" вдалося завести. Все обладнання для буксира було знято, підводний човен продовжила рух.

Примітно, що в Міноборони РФ про подію промовчали. Неясно, що стало причиною поломки. Не виключено, що могли вийти з ладу ядерні реактори корабля. Коли "Орлу" вдалося набрати швидкість, він пішов під воду. Сталося це вже в територіальних водах Норвегії.

Контекст: "Орел" - російський атомний підводний ракетоносний крейсер зі складу 11-ї дивізії підводних човнів Північного флоту ВМФ Росії. Він дислокується в порту Заозерск Мурманської області. Кораблю вже 30 років - він був спущений на воду в 1992 році. Корабель оснащений 24 ракетами П-700 "Граніт", а також зенітно-ракетними комплексами "Голка-1" і "Верба". Екіпаж складає 108 осіб.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що в березні 2021 року в Середземномор'ї пропала підводний човен ВС РФ - НАТО вів пошук, Росія пригнала рятувальний корабель. Ми також писали, що в 2020 році під Санкт-Петербургом загорілася підводний човен в 20-ту річницю "Курська".

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 5-08-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх