Пресконференція білоруської атлетки Тимановської (ВІДЕО)

Спортсменка закликала білорусів не боятися і сміливо заявляти про тиск

Білоруська атлетка Христина Тимановська дала першу пресконференцію після приїзду до Польщі. Спортсменка розповіла, чому вирішила не повертатися в Білорусь, хто попередив її про загрозу вдома і що планує робити у майбутньому. Пресконференцію Тимановської слухала кореспондентка "5 каналу" у Варшаві, Валерія Кірічєва.


Так, Христина Тимановська дала велике інтерв'ю в офісі голови координаційної ради Павла Латушко. Дівчина розповіла, що її попередила бабуся про те, що краще не повертатися до Білорусі. У Польщі легкоатлетка почувається у безпеці і не планує покидати спорт. Дівчина чекає зараз на приїзд свого чоловіка з Києва, який також виїхав з Білорусі відразу після інформації про дружину. І разом з ним буде вирішувати, де далі тренуватися. На запитання журналістів, чи відчувала утиски з боку білоруської влади за свої висловлювання і чи зараз боїться – відповіла, що не боїться і далі буде писати в соціальних мережах, і закликала інших також не боятися.

"Хочу сказати всім білорусам, щоб вони перестали боятися, якщо на них виявляється якийсь тиск, щоб вони сміливо про це заявляли. І якщо хтось відчуває тиск або якісь психологічні проблеми, вони також можуть сміливо написати мені і я намагатимуся підтримати кожного і відповісти кожному", – наголосила спортсменка Христина Тимановська.

Павло Латушко запевнив усіх журналістів, що Христина прийняла своє рішення сама і це не пов’язано з політикою. Але додав, що Міжнародний олімпійський комітет розгляне питання законності відсторонення спортсменки від змагань на дистанції 200 метрів з ініціативи НОК Білорусі. Також під час прес-конференції Павло Латушко згадав про важливість зараз роботи ЗМІ та підтримки свободи слова, аби про такі події на прикладі Христини Тимановської люди знали про переслідування режимом Лукашенко. Також голова координаційної ради згадав про політв’язнів серед яких журналісти та вбитих активістів.

Скандал із білоруською легкоатлеткою на Олімпіаді: де перебуває спортсменка та що відомо – сюжет"Через репресії в Білорусі пройшли вже сотні тисяч громадян. За останній рік 40 тисяч пройшли через арешти. Близько тисячі політичних в'язнів в Білорусі. Минулого тижня слідчий комітет заявив, що порушено 4 800 кримінальних справ щодо мирних протестувальників. За різними оцінками, 15 осіб було вбито або вчинили суїцид, або були доведені до суїциду. Кілька днів тому в Києві швидше за все було скоєно вбивство, представлено як самогубство, Віталія Шишова – один з активістів білоруської еміграції, білоруської діаспори на Україні", – повідомив лідер білоруської опозиції Павло Латушко.

Також Христина Тимановська заявила , що готується ще до двох Олімпіад в майбутньому. Міністерство культури та спорта Польщі вже запропонувало спортсменці продовжити свою кар’єру в країні, адже завдяки гуманітарній візі легкоатлетка має право жити та тренуватися у Польщі.

Нагадаємо, вчора ввечері літак із білоруською атлеткою приземлився у Польщі. Там зібралися десятки журналістів, які чекали Христину Тимановську.


За матеріалами:  5.ua

Добавлено: 6-08-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх