В Росії впав вертоліт з туристами

На території Камчатського краю в Росії впав вертоліт Мі-8 з туристами.

Дослівно екстрені служби: "О 00.50 (за московським часом – ред.) 12.08.2021 надійшла інформація про жорстку посадку вертольота МІ-8 компанії Витязь-Аеро в районі Курильського озера Кроноцького заповідника.

За попередньою інформацією, на борту три члени екіпажу і 13 пасажирів. На місце вилітає борт Центру медицини катастроф і в готовність приводиться вертоліт Мі-8 МНС Росії з рятувальниками. Подальша інформація уточнюється".

Деталі: За інформацією співрозмовника видання, на борту також перебувала дитина. Пізніше в МНС уточнили, що на місці катастрофи виявили сім осіб, двоє з яких отримали травми.

"Врятовано вісім осіб, загрози життю немає. Ще вісім людей загинули. Тіла загиблих, швидше за все, перебувають на дні Курильського озера", — сказав він.
"Попередньо, дві людини у важкому стані. По інших інформація уточнюється", - сказав співрозмовник агентства.

У МНС додали, що до пошуково-рятувальних робіт залучено 45 осіб та вісім одиниць техніки.

Екстрені служби також заявили, що рятувальний літак не може вилетіти до місця події через туман. До порятунку людей, крім того, залучені співробітники заповідника.

Уламки вертольота пішли під воду практично одразу після аварії. Шести пасажирам і двом членам екіпажу вдалося вибратися з вертольота і виплисти на поверхню, де їх врятували.
За попередніми даними, командир Мі-8 загинув, вижити вдалося другому пілотові і бортмеханіку.
Всього на борту перебували три члени екіпажу і 13 туристів. Причиною аварії міг стати сильний туман, який спровокував помилку пілотування і катастрофу Мі-8.

Пряма мова в. о. міністра охорони здоров'я краю Марини Волкової: "За нашою інформацією, вижили дев'ятеро людей. Інформація по інших туристах і членах екіпажу з'ясовується".



За матеріалами: УП
Добавлено: 12-08-2021, 10:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх