У Сирії ще 19 громадян чекають на евакуацію з табору «Родж»

Наразі в Сирії залишаються ще 19 громадян України, які чекають на евакуацію з табору «Родж», повідомила у понеділок пресслужба Офісу президента.

«За завданням президента готується чергова гуманітарна місія з повернення українців додому. Адже Україна не полишає своїх громадян у біді та завжди прийде на допомогу, де б вони не опинилися», – йдеться в повідомленні.

В ОПУ додали, що операцію щодо евакуації з Сирії 14 громадян України – трьох жінок та 11 дітей, про яку повідомлялося сьогодні раніше, спільно готували Офіс президента, Міністерство закордонних справ та Міністерство оборони.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу повідомив, що три родини повернулися до України 22 листопада

«Складний переговорний процес за участю українських дипломатів тривав кілька місяців, і завдяки їхнім зусиллям громадян України вдалося повернути на батьківщину», – вказали в ОПУ.



У жовтні Міністерство оборони повідомило про чергову, четверту операцію з евакуації громадян України з регіону північно-східної Сирії. Внаслідок неї з Сирії повернули уродженку Криму з чотирма дітьми. При цьому у відомстві планували, що п’ята евакуація буде фінальною.



За матеріалами: Радіо Свобода
Добавлено: 22-11-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх