Саакашвілі поступово добивається свого

Джерело: WTF на 24 каналі

Поліція спробувала відтіснити протестувальників від суду, щоб звільнити дорогу, яку перекрили демонстранти. В результаті почалися зіткнення з правоохоронцями, і поліція розпорошила у бік протестуючих перцевий газ.

Голодовка тривала 50 днів
Грузинські ЗМІ повідомили про десятки затриманих прихильників Саакашвілі, серед яких і видні представники опозиції.

Самого Саакашвілі привезли на засідання суду прямо з військового шпиталю. Там він проходив лікування та відновлювався після голодування, яке влаштував одразу після свого повернення до Грузії та затримання нинішньою владою.

Нагадаю, що тривало голодування 50 днів і Саакашвілі був змушений його закінчити за рекомендаціями лікарів.

Саакашвілі звинувачують у кількох кримінальних справах
І ось звинувачують екс-президента Грузії одразу у кількох кримінальних справах. Ця справа про перевищення повноважень після того, як Саакашвілі силою розігнав акцію протесту ще в 2007 році, а також погроми, які нібито влаштував в офісах грузинської телекомпанії "Імеді".

Крім цього, Саакашвілі звинувачують у розтраті державних коштів на суму в 3 мільйони доларів.

Сумарно, у всіх цих кримінальних справах, Саакашвілі може отримати до 9 років ув'язнення. І Міхеїл Саакашвілі вже на початку судового засідання заявив, що не сподівається на справедливий суд у своїх справах.

Спочатку влада Грузії не хотіла, щоб Саакашвілі був присутнім у залі суду під час слухань, щоб не привертати надто багато уваги.

Однак Держдепартамент США у цьому питанні підтримав екс-президента і наполягав, щоб права Саакашвілі на справедливий суд дотримувалися повною мірою.

Саакашвілі домагається свого
Розберемо, за що конкретно судять Саакашвілі і наскільки справедливим є його утримання під вартою.

Справа в тому, що роль Саакашвілі у розгоні протесту опозиції у 2007 році не доведена. За словами його адвоката, прокуратура не надала жодних доказів правопорушень з боку екс-президента.

Більше того, ще 2007 року Саакашвілі визнав, що поліція застосувала надмірну силу. Після цього він сам подав у відставку і оголосив дострокові президентські вибори, на яких потім переміг.



За другою справою, про погроми в офісах "Імеді" тоді ж у 2007 році Саакашвілі заявив, що власник "Імеді" грузинський бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі був проектом Кремля, зустрічався з ФСБ і йому пророкували місце президента Грузії.

Тому закриття "Імеді" було нібито виправдане. На тлі всього цього обидві справи проти Саакашвілі виглядають вкрай сумнівно і виглядають скоріше як політична розплата.

Сам же Міхеїл Саакашвілі раніше заявляв, що є в'язнем особисто Володимира Путіна, натякаючи на тісні зв'язки нинішньої влади Грузії з Кремлем.

І саме для того, щоб похитнути позиції нинішньої грузинської влади він і повернувся до країни. І судячи з того, що він все ще має серйозну підтримку всередині Грузії і люди готові виходити на протести на його підтримку, Саакашвілі поступово добивається свого.
Добавлено: 30-11-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх