Президент Литви виступив за прискорення інтеграції України в ЄС

Про це йдеться у повідомленні видання Delfi, передає «ДС».

«У нас є чудова нагода продемонструвати цю єдність і більше говорити про те, чому ми раніше приділяли менше уваги, і, насамперед — про дуже чітку перспективу для самої України щодо інтеграції в ЄС», — сказав Науседа.

«Так, у нас у грудні був саміт ЄС, який якраз був присвячений цьому питанню, проте сьогодні ми хочемо говорити про це чіткіше, конкретно і надати цілком чіткі, зокрема, й фінансово-економічні інструменти, щоб це відбувалося швидше», — додав він.

За його словами, Україна і зараз, незважаючи на напруженість, що створюється Росією, намагається провести в життя необхідні для інтеграції реформи.

«Давайте погодимося, що Україна є асоційованим партнером ЄС, що Україна є країною, яка дотримується тих же європейських цінностей і принципів…щоб їх не розчарувати, ми насправді можемо зробити більше і направити відповідні сигнали», — сказав Науседа.

Як писала «ДС», український парламент ухвалив закон про ратифікацію угоди між Україною та Європейським союзом та його державами-членами про Спільний авіаційний простір.
Добавлено: 18-02-2022, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх