Макрон домовився з Путіним про саміт щодо системи безпеки у Європі

Президент Росії Володимир Путін підтвердив французькому колезі Емманюелю Макрону намір вивести війська РФ з Білорусі.

Як пише Le Monde, про це повідомили у Єлисейському палаці після телефонної розмови президентів 20 лютого,

Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін домовилися організувати найближчим часом зустріч контактної групи з припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє Єлисейський палац у неділю, 20 лютого.

Виведення військ має відбутися після завершенн навчань.

"Нам доведеться все це перевірити, це може зайняти трохи часу" , – додали у президента Франції, адже заява протирічить словам режима Лукашенка, який проголосив себе президентом РБ.

У Макрона додали, що результатом дипломатичної роботи, яку домовилися посилити Макрон та Путін, має стати саміт для визначення нової архітектури миру та безпеки у Європі.

У свою чергу Reuters пише, що глави МЗС Росії та Франції найближчими днями обговорять організацію саміту з питань безпеки в Європі.

Раніше Зеленський та Макрон підтримали термінове скликання ТКГ. Президенти виступили за активізацію мирного процесу та негайне повернення до режиму тиші на Донбасі.



Розмова президентів тривала 1 годину та 45 хвилин.

Як повідомляє AFP з посиланням на прес-службу Єлисейського палацу, за підсумками розмови Макрон та Путін домовилися посилити дипломатичну роботу, кінцевою метою якої має стати саміт для визначення нової архітектури миру та безпеки у Європі.

Президенти також домовилися про поновлення роботи у «Нормандському форматі», повідомляє прес-служба Макрона.



Своєю чергою, в офіційному повідомленні на сайті Кремля повідомляється про те, що учасники розмови домовилися «про продовження контакту на різних рівнях», пише zaxid.net



Нагадаємо, що раніше країни G7 закликали Росію вплинути на ЛДНР. Представники країн G7 очікують, що Росія скоротить військову присутність біля кордонів України і констатують, що поки що не бачили жодних доказів цього.

Незважаючи на всі старання лідерів ДНР/ЛНР, усі обстріли та провокації сепаратистів, Кремль не горить бажанням "забирати" собі донецьких пацанів із їхніми старими заводами та шахтами. Нехай самі там розуміються.



За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 21-02-2022, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх