Визнання "ЛДНР": ЄС заявив про кричуще порушення

"Євросоюз та його партнери відреагують на таке рішення Москви єдністю, твердістю та рішучістю на знак солідарності з Україною, запевнили лідери ЄС.
Лідери Євросоюзу різко засудили рішення Росії визнати "незалежність" так званих "ДНР" та "ЛНР". Про це ввечері у понеділок, 21 написали у Twitter голова Євроради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

"Визнання двох сепаратистських територій в Україні є кричущим порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та мінських угод", – написав Шарль Мішель.



Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Путін проводив позачергове засідання Ради безпеки РФ, на якому обговорювалося питання Донбасу. Це було з зверненням ватажків " ЛДНР " про визнання незалежності " республік " . Деякі з тих, хто виступав на Радбезі РФ, відразу пропонували включити "ЛДНР" до складу Росії.



Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз накладе санкції на Російську Федерацію, якщо вона прийме рішення про визнання «ЛНР» та «ДНР»
Про це повідомляє Reuters.

Також увечері 21 лютого Путін офіційно оголосив про визнання "незалежності" ЛДНР.



«Якщо буде анексія, будуть санкції, а якщо буде визнання, я покладу санкції на стіл, і міністри будуть вирішувати», — заявив Боррель.

Він додав, що Євросоюз закликає президента РФ Володимира Путіна поважати міжнародне право та не ігнорувати заклики світу.

«Ми готові реагувати сильним єдиним фронтом, якщо він (Путін, — ред.) вирішить ігнорувати ці заклики», — зазначив Боррель.



  • Нагадаємо, 21 лютого ватажки
  • Прем'єр-міністр Російської Федерації Михайло Мішустін заявив, що Росія вже протягом багатьох місяців опрацьовує ризики, з якими може зіштовхнутися у разі визнання так званих Л/ДНР.
  • Водночас США та Велика Британія засудили намір РФ визнати «Л/ДНР».
  • Пізніше Путін поінформував Макрона і Шольца про намір підписати указ щодо визнання «Л/ДНР».


За матеріалами: Еспресо
Добавлено: 22-02-2022, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх