У Запоріжжі провели перше соцопитування перед парламентськими виборами 21 липня: кого підтримують на округах?

У Запоріжжі протягом 18-23 червня Центр стратегічного розвитку територій провів опитування серед жителів двох мажоритарних округів №75 – Дніпровський, Заводський райони і №76 – Вознесенівський, Хортицький райони. Із партій лідирує президентська політсила «Слуга народа», її готові підтримати 24% опитаних, а 36% опитаних готові проголосувати 21 липня за кандидатів, не висунутих жодною з партій.

Відповідаючи на запитання: «Якби парламентські вибори проводилися цієї неділі, за якого кандидата Ви б проголосували?» запоріжців відповіли так. На округу №75 більшість отримує Ярослав Гришин (самовисування) із підтримкою у 17,1%, за ним йде Роман Соха від партії «Слуга народу» – 15,3%. На 76 округу настрої подібні: Євген Шевченко, від партії «Слуга народу» – 14,4%, в той же час 16,8% підтримують кандидата Михайла Прасола, самовисування.

Загалом результати виглядають наступним чином:

Округ №75:
  • Віктор Бусько, від партії «Опозиційний блок» – 12,7%.
  • Ярослав Гришин, самовисування – 17,1%.
  • Сергій Кальцев, від партії «Опозиційна платформа – За життя» – 7,3%.
  • Віталій Рябцев, від партії ВО «Батьківщина» – 1,4%.
  • Роман Соха, від партії «Слуга народу» – 15,3%.
Інший кандидат – 3,5%. Важко відповісти – 34,2%. Не брав би участі – 8,5%.

Округ №76:
  • Михайло Прасол, самовисування – 16,8%.
  • Валерій Прозапас, від партії «Європейська Солідарність» – 2,1%.
  • Анатолій Пустоваров, від партії «Опозиційний блок» – 7,4%.
  • Євген Шевченко, від партії «Слуга народу» – 14,4%.
  • Микола Ярмощук, від партії «Опозиційна платформа – За життя» – 10,2%.
Інший кандидат – 2,9%. Важко відповісти – 34,8%. Не брав би участі – 11,4%.

Лідером електоральних симпатій серед політичних сил в округах називають партію «Слуга народу». Однак її готові підтримати 24% тих, хто має намір голосувати в округах №75 та №76. Респонденти зазначали, що готові підтримати виключно нових для політики кандидатів на виборах від нової політсили. Також серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився 27,7% підтримують партію «Опозиційний блок», 13,3% опитаних партію «Опозиційна платформа – За життя». Разом з тим серед тих, хто голосуватиме і визначився із симпатіями, готові віддати голоси на користь кандидатів не від політичної партії – 36% опитаних на території округів респондентів. Більшість зазначили, що готові проголосувати за чинних депутатів місцевих рад, які трималий час опікуються цими територіями.

Згідно результатів опитування, проведеного Центром стратегічного розвитку територій – 53% готові взяти участь у виборах до Верховної Ради 21 липня. Також 33% зазначили, що скоріше готові прийти на дільниці у день виборів та проголосувати. Ще 9% зазначили, що не братимуть участі у парламентських виборах, ще 5% – поки не визначилися.

Зазначимо, опитування проводилось 18-23 червня 2019 року серед населення Вознесенівського, Хортицького, Дніпровського та Заводського районів міста Запоріжжя віком від 18 років і старші за репрезентативною за віком, статтю і районами вибіркою, яка становить 2000 респондентів методом формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Теоретична похибка не перевищує 2%, за довірчої ймовірності 95%.
Добавлено: 26-06-2019, 11:56
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх