Перевір запорізького кандидата - нова справжня аналітика

Політична партія “Слуга народу” перша в історії незалежної України політсила, яка виставила всіх своїх кандидатів на обговорення громадськості. За цим корисним прикладом потім це зробила и низка інших політичних сил. Що таке обговорення громадськості та як це працює? Зробити це можна дуже просто. Варто зайти на сайт партії Слуга народу, пройти швидку реєстрацію за допомогою соціальної мережі Facebook, оцінити кандидата, залишивши анонімний відгук. Зробити це можна, як з претендентами до Верховної Ради за основним списком партії, так і з кандидатами-мажоритарниками у всіх областях України.

Наша громадська організація Запорізьке відділення «Комітет виборців України» проаналізувала рейтинги, біографії та провела власні розслідування про кандидатів від команди Президента Володимира Зеленського у Запорізькій області. Всього їх 9, як власне і мажоритарних округів.

Як і обіцяв Володимир Зеленський та члени його команди, частина кандидатів від Слуги народу - це молоді і амбітні люди, які мають незаплямовану репутацію і готові змінювати країну на краще. Це представники нового покоління українців, незалежних, освічених та енергійних, які брати владу у свої руки, хоча ще й не були в політиці.  

Є серед кандидатів-мажоритарників Слуги народа в Запорізькій області і такі, чия присутність дискредитує найпопулярнішу політичну силу в Україні та самого Президента Володимира Зеленського.

Але про все по черзі. А почнемо наш аналіз з позитиву.

Свіжа кров

На окрузі №82 (Гуляйпільський, Вільнянський, Запорізький, Новомиколаївський, Пологівський, Оріхівський райони) від партії Слуга народу представлятиме 33-річна Марина Нікітіна. За фахом вона - юрист. Більше інформації в інтернеті, крім біографії, про кандидатку не знайти. І, напевне, це добре, адже означає, що за Мариною Нікітіною не тягнеться “довгий шлейф”.

На 79-му окрузі (місто Енергодар. Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський, Оріхівський райони) балотуватиметься 40-річна Юлія Яцик. Вона є адвокатом та керує власним бюро. Сама родом з Василівки, здобула кваліфікацію спеціаліста з міжнародної економіки та господарського і корпоративного права у Європейському університеті фінансів, інформаційних систем, менеджменту та бізнесу, а також кваліфікацію спеціаліста з кримінального права у Запорізькому юридичному інституті МВС України.

Згідно з даними громадської організації ЧЕСНО в 2012 році була членом Радикальної партії Ляшко і балотувалася до Верховної Ради під №28, але не пройшла.

До “свіжої крові” можна віднести і запорожця Геннадія Касая, який є кандидатом на 74-му окрузі (місто Запоріжжя: Комунарський, Олександрівського райони.). 47-річний запорожець -  директор спортивного клубу “Мотор Січ” і багато років приділяє увагу розвитку гандболу та взагалі спорту у Запоріжжі. Єдина “пляма” на кандидаті - це те, що СК “Мотор Січ” належить до структури однойменного підприємства, яке підконтрольне екс-регіоналу В'ячеславу Богуслаєву. І саме Богуслаєва називають як одного з основних спонсорів партії у області. Тому можна припустити, що Геннадій Касай не сам вирішив йти до політики…

Скелети у шафі

75-й округ (місто Запоріжжя: Дніпровський, Заводський райони) представлятиме від Слуги народу Роман Соха. Він працював помічником народного депутата України Ірини Суслової, яку 2015 року зі скандалом виключили з фракції “Самопоміч””. 44-річний мешканець Запоріжжя працював директором Регіонального роздрібного центру "Сведбанк", був також директором Запорізької філії ПАТ «Укрінбанк». Зараз - директор рекламного бюро «ЕВЕРЕСТ». Пан Соха до сьогодні фігурує в судовій справі щодо порушення порядку надання або отримання внеску в підтримку політичної партії, порушення порядку надання або отримання держ. фінансування статутної діяльності політичної партії.

76-й округ (місто Запоріжжя: Вознесенівський. Хортицький райони) представляє 47-й Євген Шевченко, який народився у Мелітополі. Наразі він є директором ТОВ “ДВА АГРОФІРМА УКРАЇНИ”. Ця компанія 2018 року фігурувала у кримінальній справі, яку порушила СБУ, через махінації з розмитненням ввезених з за кордону товарів. До сьогодні слідство триває.

На минулих парламентських виборах безрезультатно балотувався по округу №201 (Чернівецька область) від політичної партії Воля.

Округ №80 (Мелітопольский район) від Слуги народу закріплено за Дмитром Гладким. 32-річний мешканець Запоріжжя працює адвокатом. Один із власників адвокатської компанії «Гладкий, Яценко та партнери».

У 2015 балотувався від партії УКРОП до Запорізької обласної та міської рад. По суті, Дмитро був довіреною особою Ярослава Гришина і його помічником. Але вже в 2016 році відбувся конфлікт, в результаті якого УКРОП припинив співпрацю з Гладким і виключив його з партії.

У тому ж 2016 році Гладкий подав позов від свого батька до Геннадія Корбана, який є посадовою особою партії УКРОП, головою Політради і членом Президії. Для Дмитра Гладкого не стало перешкодою, що до цього він захищав УКРОП в судах.

Що ще привертає увагу так це перші кроки Дмитра Гладкого на своєму окрузі. На своєї сторінці у Фейсбуці він виклав відео в якому відкрито пишався відводом наших військ від Станиці Луганської. Це відео викликало величезне обурення, тому що майже всі хто підписався на сторінку Дмитра вважали його справжнім патріотом, через те що його батько власник кафе Укроп яке в основному відвідували волонтери та ветерани АТО. Через політичну діяльність треба було перевзуватись на проросійськи орієнтований електорат Мелітополя і ось справа зроблена.   


Підставний?

77-й округ (місто Запоріжжя: Шевченківський, Олександрівський райони) від Слуги народу йде 29-річниий Сергій Штепа. Він закінчив Запорізький національний університет за спеціальністю «Видавнича справа та редагування». Працював позаштатним кореспондентом і фотографом у декількох друкованих виданнях, а наразі є фотографом-фрілансером. Судячи з його сторінок у соціальних мережах, здебільшого знімає весілля. І виглядає усе достатньо пристойно, окрім одного нюансу. У сеті активно поширюється інформація, що на цьому окрузі Сергій не основний кандидат від Слуги народу. І партія навмисно висунула завідомо слабкого претендента на цю посаду, аби допомогти обратися діючому нардепу та екс-регіоналу В’ячеславу Богуслаєву.

Лідери антирейтингу

На 81-му окрузі (Веселівський, Михайлівський, Приазовський, Приморський, Токмацький, Якимівський райони) балотується 35-річний мешканець Запоріжжя Павло Мельник. Він знаходиться на другому місці серед кандидатів Слуги народу, які мають найбільше негативних відгуків.

За даними обласних видань, виявилося, що цей кандидат тісно пов'язаний з одіозною політичною партією Опозиційний блок. Друг і партнер Павла Мельника по бізнесу, уродженець Токмака, Сергій Сєріков на виборах президента був довіреною особою Володимира Зеленського по 81-му округу. Фото із соціальних мереж говорять про те, що у Павла Мельника теплі дружні стосунки з рідними Сергія Серікова. Його мати, Олена Серікова - працівник сфери культури Токмака, а також відома в Токмаку, як позаштатна помічниця депутата Запорізької облради від «Опозиційного блоку» Олександра Репкина. Сестра Сергія Серікова, Світлана Тимошенко, на офіційному сайті Запорізької обласної організації «Опозиційного блоку» також вказувалася, як помічник депутата Олександра Репкина.

Олександр Репкін на позачергових парламентських виборах у 2014 році балотувався в народні депутати по 81-му округу від «Опозиційного блоку», але програв вибори. Очевидно, на виборах 2019 року високий рейтинг партії «Слуга народу» повинен відібрати голоси у претендента в народні депутати діючого нардепа Сергія Валентірова і, таким чином, розчистити шлях для «опоблоківца» Олександра Репкина.

Один з тих, хто отримав найбільше негитивних відгуків на сайті партії Слуга народу отримав Віталій Боговін - кандидат на 78-му окрузі (Бердянський, Більмацький, Розівський, Чернігівський райони). Він - аграрій, один із двох засновників холдингу БКВ ГРУП. Журналісти також пов'язують його з Олександром Рєпкіним з Опоблоку.

А саме, 2014 року разом з Олександром Репкін Боговін заснував Асоціацію підприємців Таврії. Більш того, один з трьох довірених осіб кандидата Боговіна - Василь Васильович Доронін. Ця людина разом з Олександром Репкін входить в керівництво громадської спілки "Енергетична асоціація" Український воднева рада "", а отже, фактично є його людиною.

В регіоні Боговіна знають, як фермера, який мало платить за земельні паї, займається виключно експортом пшениці, він знищив тваринницьке господарство у селі Новопетрівка Бердянського району, залишивши без роботи кілька десятків селян.

Щойно стартувала передвиборча гонка, агітатори Боговіна ледь не зірвали кілька культурних заходів у курортному Бердянську, організованих Міністерством інформаційної політики та міською владою. Найнявши дітей і підлітків, агітатори вивели їх з прапорами на головну площу Бердянскька прямо під час концертів. Це викликало невдоволення глядачів, а артисти були вимушені припинити виступи, допоки агітатори з прапорами не пішли геть.

Керівник аналітичного відділу Запорізького відділення Комітету виборців України - Павло Рябінін
 
Добавлено: 9-07-2019, 11:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх