Прем’єр-міністр відвідав недобудовані запорізькі мости

Сьогодні в Запоріжжі з робочим візитом перебуває прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.  Він уже зустрівся з дорожниками і проектантами, а також побачив, в якому стані знаходяться запорізькі мости.

"Сьогодні я був на запорізькому мосту. Символ корупції і невиконаних обіцянок чиновників. Міст почали будувати в 2004 році! 15 років (!!!). І не побудували. За цей час в Україні змінилося 5 президентів, відбулося 2 революції. Це будь  то треш! ", - написав він на своїй сторінці в Telegram.

Гончарук також зазначив, що за 15 років вартість проекту зросла з 5 до 16,2 млрд грн.  ⠀

"Ми в ці ігри грати не будемо! На прикладі траси Запоріжжя - Маріуполь наша команда показала, що якісно і швидко будувати реально! Це точно в наших силах. З цим мостом буде так само", - запевнив Гончарук.

Він нагадав, що в липні цього року на запорізьких мостах був президент України Володимир Зеленський, який доручив знайти гроші на завершення коригування проектної документації.

Зараз проект відкоректований, експертиза пройдена.  Залишилося провести тендер і визначити підрядника.

 Вартість будівництва оцінюється в 12,9 млрд гривень, з яких вже є 1,2 млрд грн (500 млн грн заклали на наступний рік, ще 750 мільйонів гривень - на цей).

"Всі говорять, що одну сторону робити 2-3 роки. Ми впевнені - зробимо за 1-1,5 року. А весь міст побудуємо за 2-3 роки. Якість робіт і терміни будуть контролюватися жорстко. Цей об'єкт під моїм особистим керівництвом!  працюємо! ", - написав Гончарук.

Нагадаємо, що під час обговорення подальшого будівництва мостів, прем'єр акцентував увагу на тому, що ключовим завданням на сьогодні є вибір надійного подрядчіка.Чіновнікі не виключають, що в Запоріжжі може з'явитися платний міст.

21 жовтня Держагентство автодоріг України та китайська компанія «China Road and Bridge Corporation» СRВС уклали Меморандум про співпрацю, метою якого є будівництво мостового переходу через р.  Дніпро в Запоріжжі.  Плановий обсяг інвестицій - 550 млн доларів США.

31 жовтня Верховна Рада внесла зміни до держбюджету на цей рік.  Законопроект передбачав додаткове фінансування на будівництво запорізьких мостів в сумі 750 млн гривень.  За внесення змін до бюджету 2019 року проголосував 291 народний депутат.
Добавлено: 7-11-2019, 14:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх