Приймальне відділення в Запорізькій обласній лікарні мають завершити цією весною

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов не погодився зі зміною строку завершення робіт з реконструкції приймального відділення Запорізької обласної лікарні.

"Ми бачимо, як на наших очах змінюється фасад будівлі, як вона якісно перевтілюється. Однак стосовно реконструкції приймального відділення на базі лікарні, на жаль, ситуація гірша. Нинішній стан справ не відповідає попередньо запланованим термінам. З боку обласної влади запропоновано продовжити термін реалізації проєкту. Вважаю, що до кінця весни роботи слід завершити. Потому відділення зможе повноцінно почати працювати" - зазначив Чернишов, цитують його на сайті облдержадміністрації. 

Роботи стартували у вересні 2020 року. Загальна вартість реконструкції – 31,7 млн. грн., із них 17,5 млн. виділив обласний бюджет. У відділенні реалізували абсолютно нову філософію прийому пацієнтів. Тут встановлять все необхідне діагностичне та маніпуляційне обладнання, яке дозволить рятувати життя хворих у найдорогоцінніші перші хвилини.

Вже до наступної зими у головній лікарні області стане відчутно тепліше. У цьому допоможе масштабний проект з термомодернізації, який реалізується за кошти Європейського інвестиційного банку та 35 млн грн співфінансування із обласного бюджету. Це – одна із найбільших капітальних інвестицій обласної громади у нинішньому році.

Нагадаємо, в рамках програми "Велике будівництво" у Запорізькій області оновлюють приймальні відділення у дев’ятьох лікарнях. На реалізацію проектів спрямовано 72 млн. грн. з Державного бюджету (освоєно 79,9%) та 22,4 млн. грн. із місцевих бюджетів (освоєно 86,2%). У лікарнях Василівки, Мелітополя та Бердянська роботи вже завершено, а у інших ремонти знаходяться на різних, переважно, фінальних етапах. 
Добавлено: 7-04-2021, 10:28
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх