Посол Латвії Юріс Пойканс: "Ми зацікавлені у розширені співпраці із Запорізьким регіоном"

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух зустрівся з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні. Сторони обговорили напрями стратегічного співробітництва. До Запоріжжя делегація завітала на запрошення Почесного консула Латвійської Республіки в Запоріжжі пана Юрія Підгорного.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс під час зустрічі зауважив, що, незважаючи на минулорічний спад взаємної зовнішньої торгівлі товарами та послугами, для Латвії Україна залишається у 20-ці торгівельних партнерів, а товарообіг за останні п'ять років зріс зі 170 до 400 мільйонів доларів.


Основними статтями експорту Запорізького регіону до Латвії є: машини, електротехнічне та інше обладнання та механізми, недорогоцінні метали та вироби з них, жири та олії, а  також готові харчові продукти.

За словами Олександра Старуха, регіон зацікавлений у продовжені співробітництва. В свою чергу, Юріс Пойканс погодився, що Запорізький край - це регіон можливостей.

- Запорізька область дійсно має великий промисловий та туристичний потенціал, який варто розвивати. Впевнений, що оновлені автошляхи та відновлення роботи аеропорту лише підсилять Ваш регіон. Зі свого боку ми готові до продовження і розширення нашої співпраці, - заявив Посол.

Добавлено: 8-06-2021, 21:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх