У Запоріжжі відкриють регіональний медичний хаб

Про це йшла мова під час першої робочої наради з питань створення пілотного проєкту «Медичний науково-практичний та навчальний комплекс (ХАБ) Південного Сходу України» під головуванням керівника обласної адміністрації Олександра Старуха,  повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

До обговорення цієї ініціативи також долучилися представники міської влади Запоріжжя, керівництво обласної клінічної лікарні, обласної психіатричної лікарні, медичного коледжу,  обласного бюро судово-медичної експертизи та інші зацікавлені сторони.

Ідея створення медичного хабу виникла на початку 2021 року. Багатофункціональний комплекс з'явиться за адресою Оріхівське шосе, 10. Там уже розміщені декілька медичних закладів, медичний коледж,  низка кафедр Запорізького державного медичного університету та Запорізької медичної академії післядипломної освіти.

- Наші громадяни мають отримувати комплексні медичні послуги вчасно та якісно. І рішенням цього завдання є створення медичного містечка. Хаб дозволить оптимізувати ресурси різних за профілем медзакладів і надавати висококваліфіковане медичне обслуговування мешканцям Запорізького краю, - прокоментував ідею медичного хабу керівник ОДА Олександр Старух.

Як розповів головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка, перші кроки до створення хабу вже зроблено. Так, в минулому році проведено термомодернізацію операційного і аудиторного корпусів обласної лікарні. Нині триває оновлення фасаду головного корпусу медзакладу та вже завершено реконструкцію приймального відділення. Крім того, на базі обласної лікарні успішно працює єдиний обласний центр телемедицини і сучасний контактний центр.

Очільник області Олександр Старух зауважив, що нещодавно для розвитку проєкту медичного хабу додатково виділено 60 млн грн державної субвенції. З них 40 млн витратять на реконструкцію поліклініки, а решту – на оновлення території, створення вертолітного майданчика для санавіації.

Учасники наради також обговорили різні ідеї подальшого розвитку проєкту хабу. Так, лунали пропозиції щодо покращення транспортної інфраструктури, зокрема, обладнання окремих в’їздів та виїздів, продовження тролейбусної лінії, облаштування пішохідних доріжок, встановлення огорожі та відеоспостереження тощо.

Підсумовуючи результати наради, очільник області наголосив, що проєкт створення медичного містечка таких обсягів є унікальним, а його якісна реалізація потребує залучення багатьох фахівців, їх постійної взаємодії.

- Необхідна координація всіх сторін. Маємо створити таку структуру, яка працюватиме над проєктом системно і ефективно. Я впевнений, що у нас для цього є потрібний людський і кадровий потенціал, - підкреслив Олександр Старух.

Робота зі створення медичного хабу продовжиться. Робочі зустрічі проходитимуть регулярно задля оперативного обговорення проблемних питань.
Добавлено: 7-07-2021, 04:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх