Пожежа на Хортиці: в заповіднику повідомили подробиці НП

27 липня на острові Хортиця сталася пожежа. Займання вдалося локалізувати. Вогонь встиг знищити 1 гектар лісу в заповіднику.

Про це повідомляє 061 з посиланням на публікацію Національного заповідника "Хортиця".


Пожежа сталася в сосновому лісі на Хортиці в районі станції "Січ" і балки Генералка. Вигоріло близько 1 гектару лісу. Зараз пожежу вдалося локалізувати. У його гасінні задіяли добровільну пожежну дружину, ГСЧС, співробітників заповідника, а також будівельників ONUR.

У відділі комунікації обласної Нацполіціі повідомили, що на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка повинна з'ясувати обставини пожежі.

Директор Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко заявив, що пожежа на острові міг статися в результаті підпалу.

"На місце терміново виїхала Добровільна пожежна дружина заповідника, наші співробітники, навіть жінки, працівники ONUR, 3, 2, 5, 1 і 7 пожежні частини Головне управління ДСНС України в Запорізькій області, працює 10 одиниць техніки. Роботу ускладнює сильний вітер. В даний час пожежа вдається локалізувати ", - йдеться в повідомленні.

Припускають, що причиною загоряння може бути як недбалість, так і цілеспрямований підпал.

"Завдяки нашим пожежним ДСНС і ДПД Хортиця Національний заповідник - National Reserve Khortytsya пожежу локалізовано та зупинено!", - написав він у коментарях до своєї публікації.

Раніше 061 повідомляв, що на Хортиці виявили ритуальний посуд, віком 3,5 тисячі років.
Добавлено: 27-07-2021, 14:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх