У Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який викрав гроші з салону автомобіля

Завдяки вчасному повідомленню про злочин та активним діям працівників кримінальної поліції, пошук правопорушника зайняв всього кілька годин. Раніше двічі засудженого чоловіка затримали в порядку статті 208 КПК України.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

4 серпня близько 15-ї години до відділу поліції № 4 Запорізького районного управління ГУНП в Запорізькій області звернувся приватний підприємець 1984 року народження та заявив, що з салону його автомобіля «Рено» викрадено більше 5 тисяч гривень та документи. Потерпілий повідомив, що приїхав у справах на вулицю Східну і вийшов з автомобіля,  забувши увімкнути  сигналізацію. Коли повернувся, то виявив, що зникла сумка, в якій знаходилися гроші та особисті документи.

Оцінивши ситуацію на місці події, працівники сектору кримінальної поліції встановили, що дії автокрадія могли бути зафіксованими на одній з камер відеоспостереження, якими оздоблені офіси поблизу.  З відеозаписів, оперативники отримали інформацію, що чоловік скористався помилкою власника іномарки і скоїв крадіжку через незачинені двері. Після цього  він сів у свій автомобіль та зник.

Місцезнаходження транспортного засобу зловмисника, а також адресу його проживання швидко встановили.  Там і відбулося затримання підозрюваного, яким  виявився житель Запорізької області. Чоловік раніше вже був двічі засудженим і звільнився з місць відбування покарання наприкінці 2020 року. Під час слідчо-оперативних дій, виявлено та вилучено сумку потерпілого з документами та грошима, які крадій не встиг витратити.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу. Фігуранта затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу та оголошено про підозру у скоєнні злочину. Чоловіку загрожує чергове позбавлення волі строком від трьох до шести років.

Працівники поліції нагадують автовласникам про необхідність перевіряти транспортний засіб, залишаючи його без нагляду. Переконайтеся чи закриті двері автомобіля і увімкніть сигналізацію. Ваша уважність та пильність унеможливить дії автокрадіїв.
Добавлено: 6-08-2021, 08:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх