У Запоріжжі відбудеться фестиваль регіональних брендів «MADE IN ZP»

4-5 вересня у Запоріжжі відбудеться фестиваль регіональних брендів «MADE IN ZP». Під час фестивалю запоріжці зможуть познайомитися з товарами та послугами, що пропонують підприємці області: побачать презентації, зможуть скуштувати та придбати продукти харчування, дізнатися про новаціїні пропозиції. Організатори фестивалю – Запорізька обласна рада, обласна державна адміністрація та Регіональний фонд підтримки підприємництва у Запорізькій області.

Про це йшла мова під час пресконференції в Медіа-центрі Запорізької обласної ради.

За словами організаторів, ідея проведення виникла давно. Але загострилась під час пандемії, адже вимушені карантинні заходи вдарили по бізнесу. Тому акцент робиться на популяризації місцевих брендів, товарів та послуг серед жителів міста і області, адже попит на них – це теж форма підтримки.

- Підприємці наповнюють бюджет міста і області. Дуже б хотілося, щоб люди побачили запорізькі бренди, запам'ятали їх і купували їхні товари, - зазначила глава правління організації «Бізнес-Союз «Порада» Олена Єременко.

За словами керівника державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва» Володимира Степаненко до потенційних учасників було декілька вимог: місце реєстрації Запорізька область та сплата податків до місцевих бюджетів зокрема.

- На него зареєструваліся понад 80 учасников з Запорізької області, - повідомив Степаненко, зазначивши зацікавленість підприємців навіть і з інших областей.

На запоріжців та гостей фестивалю чекають декілька локацій:
• «виставкова зона» - зона презентації товарів, послуг, брендів, проведення активностей, вручення подарунків;
• «маркет зона» - місце для продажу виробниками товарів власного виробництва;
• «фуд корт» - зона для брендів street food та ресторанів, проведення майстер-класів від баристів, розміщення основної сцени, комфортні місця для дегустацій;
• «зона розваг» - нетворкінг з бізнесом, лекції та майстер-класи для гостей заходу;
• «святкова зона» - місце біля основної сцени для нагородження з нагоди Дня підприємця представників запорізького бізнесу, які зробили значний внесок у економічно-соціальний розвиток міста та області.

Як пояснила співорганізатор фестивалю Ірина Андрєєва, планується, що він буде безпечним – передбачені всі заходи, що диктуються вимогами часу, та цікавий людям різного віку, оскільки запланована насичена програма, в якій візьмуть участь артисти Запорізького обласного українського музично-драматичного театру імені Магара і Запорізької обласної філармонії. Організатори продумують «зручні» деталі: наприклад, на дитячій зоні будуть працювати волонтери, їм можна залишити під нагляд дітей, при цьому вона буду проглядатися з фуд-території. А відпочивати та куштувати смаколики дорослі зможуть слухаючи виступи успішних підприємців та переймаючи їхній досвід. Передбачено встановлення інста-зон з унікальним, як обіцяють організатори, декором.

Протягом всього заходу будуть проходити розіграші подірунків: для того, щоб виграти смачні і цікаві призи, потрібно «повторити» торгові марки регіону.

Проведення фестивалю відбувається в рамках комплексної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки. На його проведення фестивалю з обласного бюджету було виділено 150 тисяч гривень. Свою підтримку надає і запорізька міська влада.


Фестиваль «MADE IN ZP» буде проходити 4-5 вересня в Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» з 10:00 до 20:00.
Добавлено: 3-09-2021, 11:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх