COVID-19: у Запорізькій області кожен шостий госпіталізований потрапив до реанімації

Запорізька область перебуває у "зеленій" зоні, однак за показниками останніх чотирнадцяти днів обласний показник виріс у 1,5 рази та відповідає критеріям переходу в "помаранчеву" зону.

Про це повідомив заступник директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мащак, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

За словами Директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексія Кулинича, наразі рівень завантаження лікарень рівний 21%. На сьогодні госпіталізовано 324 людини. З них 278 пацієнтів перебувають на кисневій терапії, а 50 знаходяться у відділеннях інтенсивного лікування. Олексій Кулинич зазначив, що у випадку заповнення 40% ліжкового фонду всі ковідні госпіталі мають резерв ліжок, а за потреби - для лікування хворих на COVID залучать й інші медзаклади.

Коментуючи готовність медичної системи до прийому ковідних пацієнтів, голова Запорізької ОДА Олександр Старух зауважив, що не на всіх територіях керівники медзакладів відповідально поставилися до цього питання.

- Досі не введено в експлуатацію кисневі мережі в Бердянську та Кам'янці-Дніпровській. Ми бачимо лише безвідповідальне ставлення керівництва до цих проблем. Але що ми будемо робити, коли хворих в цих громадах стане більше, ніж зможе прийняти лікарня? Вкотре наголошую, що необхідно найближчим часом завершити цю роботу, - наголосив Олександр Старух, звертаючись до керівників територій.
Очільник області також зазначив, що актуальним для всіх громад залишається питання вакцинації освітян.

Добавлено: 14-09-2021, 09:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх