У Запоріжжі шукають медиків для Центрів масової вакцинації

У Запоріжжі шукають медиків, які б зголосились працювати в Центрах масової вакцинації. У Запорізькій облдержадміністрації заявляють про критичну ситуацію, що склалась у місті із вакцинацією.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

- Така ситуація була передбачуваною. Ми ще кілька місяців тому просили Запоріжжя відкрити додаткові центри масової вакцинації, але цього так і не було зроблено! – зазначив Олександр Старух. - Сьогодні обласна та місцева влада мають працювати як єдина команда, коли ще, як не в цей кризовий період. Ми розуміємо, що медиків не вистачає в усьому світі, але ми знаємо ресурси, де можна їх шукати – нам вже зголосилися допомогти студенти Запорізького медичного університету. Ще варто залучити працівників тих лікарень, які не приймають ковідних хворих, санаторіїв, можна залучити шкільних медсестер, викладачів медучилищ. В свою чергу, міська влада має знайти фінансові ресурси, аби компенсувати надурочний час роботи та преміювати мобільні бригади, які працюють у центрах масової вакцинації, - наголосив голова ЗОДА.
Голова ЗОДА Олександр Старух наголосив, що вже від завтра у Запоріжжі має запрацювати нова система вакцинації населення.

Під час наради в ЗОДА було прийнято рішення провести терміновий аналіз потужностей медичних закладів та наявності людського персоналу, не задіяного у лікуванні хворих на COVID19, який можна перевести на роботу до центрів масової вакцинації. Олександр Старух дав доручення подовжити час роботи центрів масової вакцинації до 20-ї години, та відшукати можливість преміювання персоналу, який працює в таких центрах.

Нагадаємо, 19 жовтня у Запоріжжі розпочнуть роботу ще три центри масової вакцинації. В існуючих - вишикуються величезні черги.


Фото тематичне.



Добавлено: 19-10-2021, 05:33
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх