У Запорізькій області хочуть відкрити центри масової вакцинації у кожному районі та великому місті

На цьому акцентував увагу голова Запорізької облдержадміністрації  Олександр Старух на нараді з керівниками районів, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич повідомив присутнім, що днями починається п’ятий етап вакцинальної кампанії і відтепер зробити щеплення може кожен охочий незалежно від приналежності до тієї чи іншої категорії населення. Тому наступне завдання для регіонів – збільшити кількість масових центрів вакцинації та забезпечити їх роботу у щоденному режимі.

Очільник області наголосив, що це доручення не підлягає обговоренню та має бути виконано.

- Щоб не повторити історію із введенням локдауну та не зупинити нашу економіку, нам всім варто завчасно потурбуватися про своє благополуччя і зробити щеплення. Тим паче, від сьогодні вакцинуватися можуть всі охочі.  Центр масової вакцинації має бути у кожному районі та великому місті. Це чітке завдання, яке не обговорюється. Ми маємо забезпечити всі належні умови для вакцинування громадян, – зауважив Олександр Старух.

Нагадаємо, що нині зробити щеплення можна в Запоріжжі, Василівці, Бердянську та Мелітополі. Поки що жодного центру не створено у Пологівському районі.

Голова облдержадміністрації також звернув увагу керівників районів, що актуальна інформація про роботу пунктів щеплення повинна постійно повідомлятися населенню, максимально поширюватися.

- Кожен має знати, де можна зробити щеплення, де знаходиться центр вакцинації, його графік роботи та наявність препаратів. Люди мають бути обізнані, –  підкреслив посадовець.

Крім відкриття додаткових пунктів масової вакцинації, у кожному районі мають забезпечити проведення щеплень у сільській місцевості. Приміром, такі пункти вакцинації можна створювати в сільській раді, школі або іншій установі, куди у визначений час приїздитиме мобільна бригада та проводитиме щеплення всіх охочих.
Добавлено: 21-07-2021, 07:23
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх