На Запоріжжі тижневе виконання темпів вакцинації становить 38% від необхідного

У Запорізькій області на тлі зростання захворюваності спостерігається велика кількість завантажених ліжок, виділених для лікування хворих на COVID-19, у т.ч. переважно ліжок, забезпечених киснем. Як свідчить аналіз, серед захворівших та госпіталізованих, мінімальна частка людей, які пройшли вакцинацію. Серед хворих, які знаходяться у важкому стані, – це люди, які не отримали повний курс вакцини.

Про це йшла мова під час наради в Запорізькій облдержаміністрації, в якій взяв участь міністр охрони здоров'я Віктор Ляшко.

"До останнього часу темпи вакцинації у Запорізькій області були дуже повільні. На сьогодні Запорізька область по кількості охвату вакцинацією займає 19 місце в країні. Тижневе виконання темпів вакцинації від необхідного становить 38%. Протягом останнього тижня, а також з моменту переходу Запорізької області до «червоної» зони, кількість бажаючих пройти вакицнацію стрімко зростає. На цей час необхідно терміново збільшити кількість центрів масової вакцинації. Сьогодні у м. Запоріжжя відкриваються 3 нових центри масової вакцинації. Необхідно переглянути графіки роботи пунктів щеплень та центрів масової вакцинації, щоб зробити їх зручними та доступними для населення", - наголосили в ЗОДА.

Очільник області Олександр Старух доручив головам районних державних адміністрацій та керівникам територій тримати на контролі дотримання всіх протиепідемічних заходів, на 100% забезпечити вакцинування водіїв громадського транспорту, щоб не наражати пасажирів на небезпеку. Забезпечити щеплення в громадах, адміністраціях та у ЦНАПах. Також, змінити логістику роботи пунктів щеплень, відкрити додаткові пункти, подовжити часи роботи центрів масової вакцинації, передбачити кошти на додаткові виплати медичним працівникам, заохочувати населення до вакцинації та створити для цього всі умови.



Фото тематичне.
Добавлено: 19-10-2021, 12:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх