COVID-19: у Запоріжжі шукають медиків для ковідних відділень

У Запоріжжі протягом останнього тижня у міських лікарнях розгорнуто 420 додаткових ліжок для лікування коронавірусних хворих. Тепер їх загалом 1318, з них 79 реанімаційних. Під лікування таких хворих перепрофільовано ліжка у 6 медичних закладах.

Про це йшла мова під час наради, яка пройшла у міськвиконкомі під головуванням секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

У шести ковідних медичних закладах міста кількість перепрофільованих ліжок для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 становить 1318, з них 79 – реанімаційні. Наявні 90 апаратів ШВЛ високого та середнього класу. Кількість ліжок, забезпечених централізованим киснем, становить 946, або 72%. У цих лікарнях є 461 кисневий концентратор. З урахуванням кисневих концентраторів забезпеченість перепрофільованих ліжок киснем складає 107%. Протягом останнього тижня ліжковий фонд збільшено на 420 ліжок (з 898 до 1318).

За даними на 08:00 11 жовтня всього на зазначених ліжках медичну допомогу отримують 930 пацієнтів (834 осіб з захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та 96 осіб з підозрою на гостру респіраторну хворобу COVID-19). Це становить 71% від загальної кількості перепрофільованих ліжок.

Учасники наради зазначили, що у порівнянні з попередніми періодами кількість хворих зросла. При цьому значно більше важких хворих. Медичні заклади продовжують ефективно працювати. Однак у зв’язку зі зростанням кількості важких хворих потрібно збільшувати кількість реанімаційних ліжок. Для розгортання додаткових місць необхідний додатковий медичний персонал. Зокрема анестезіологи, реаніматологи. Зараз продовжується робота над залученням додаткових медиків, зокрема з інших міських лікарень. Також розпочато закупівлю 13 додаткових апаратів ШВЛ. Кошти на це були виділені на сесії міської ради.

Секретар міської ради зазначив, що міська влада зробить все можливе для підтримки медичних закладів та медиків. Зокрема буде розглянуте питання щодо виділення додаткового фінансування з бюджету міста. Ці кошти підуть у тому числі й на оплату праці медиків.

- Вважаю це правильним. Медики самовіддано працюють і заслуговують на високу оплату своєї праці. Разом з тим хочу ще раз звернутися до запоріжців. Дотримуйтесь карантинних обмежень, вакцинуйтеся, вчасно звертайтеся до сімейного лікаря, - наголосив Анатолій Куртєв.
Добавлено: 12-10-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх