У Туреччині загинув українець: через трагедію запорізьких туристів не випускають з країни


У Туреччині під час пішого походу загинув український громадянин. Мандрівники, які були у поході разом із ним і серед яких є запоріжці, тепер не можуть повернутися додому.

Про це повідомила учасниця похідної групи Ірина Громико.

За її словами, група українських туристів прибула до Туреччини 15 жовтня, щоб пройти популярною Лікійською стежкою. Проте ще до початку походу, 17 жовтня, один з учасників групи вчинив самогубство. Понад 12 годин тривали допити учасників групи і після цього суд заборонив сімом українцям залишати Туреччину до завершення судово-медичної експертизи. Пізніше вони з'ясували, що є не свідками у справі, а підозрюваними. Члени групи не можуть виїхати в Україну, на всьому економлять, в них закінчуються гроші, а дехто може втратити роботу.

"Нам ніхто не каже конкретну дату. Може тиждень, а може місяць. У суботу я зробила допис у Facebook, щоб хоч якось вплинути та пришвидшити", - каже Ірина Громико.

Речник МЗС України Олег Ніколенко підтвердив інформацію про застряглих в Туреччині українців. І зазначив, що дипломати працюють, щоб пришвидшити повернення українських громадян додому.


Добавлено: 8-11-2021, 09:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх