Запорізька поліція запустила роботу чат-боту у Telegram «ЗапоріжжяПротиНаркотиків»

Запорізька поліція запустила роботу чат-боту у Telegram-месенджері «ЗапоріжжяПротиНаркотиків». Завдяки чат-боту можна отримати необхідну консультаційну допомогу, анонімно надати інформацію про громадян, які причетні до незаконного обігу наркотиків.

Про це повідомили в полиції Запорізької області.

"Протягом 2021 року працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН НПУ задокументована діяльність 47 наркозбувальників. Всього з незаконного обігу було вилучено понад 110 кілограмів наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та їх аналогів. За цінами чорного ринку, вартість вилученого складає понад 28 мільйонів гривень. Протягом року працівниками Управління виявлено та знищено майже 18 тисяч кущів нарковмисної рослини коноплі.

Правоохоронці виконують свої завдання по боротьбі з наркозлочинністю, однак значні позитивні зрушення у цьому напрямку можливі за підтримки, допомоги та довіри всієї спільноти.

Тому за ініціативи керівництва поліції Запорізької області та Управління боротьби з наркозлочинністю із залученнім ІТ-спеціалістів розроблений чат-бот для месенджера «Телеграм» під назвою «ЗапоріжжяПротиНаркотиків» за посиланням: https://t.me/ZaporozhyeStopDrug_bot", - заявили в поліції.

"Звертаємось до громадян з проханням повідомляти в поліцію про осіб, які причетні до незаконного обігу наркотиків. Кожне звернення буде внесено до Єдиного обліку заяв і повідомлень громадян та вжиті заходи з його реагування. Наголошую, що всі отримані в телегарам-каналі повідомлення анонімні!" - наголосили правоохоронці.

Також в чаті можна отримати інформацію про запобігання та лікування наркотичної залежності; адреси закладів та установ в Запорізькій області, які надають послуги з профілактики та боротьбі з ВІЛ; адреси закладів, які здійснюють замісну підтримувальну терапію; номери мобільних операторів служби екстреної психологічної допомоги «Телефон Довіри».

"Звертаємо вашу увагу, що при зверненні на телеграм-канал необхідно одразу вказати на території обслуговування якого підрозділу поліції Ви бажаєте надати інформацію.

Далі максимально детально описати інформацію, яка допоможе у боротьбі з наркотиками (ПІБ особи, адреса мешкання або приміщення, транспортний засіб, на якому пересувається особа, сторінки у соціальних мережах, вид діяльності: збут, розповсюдження, виготовлення, вживання тощо).

Чат-бот вже запущений у тестовому режимі. Сподіваємось на плідну співпрацю!" - розповіли в поліції.

Добавлено: 2-12-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх