Запорізька облана рада ухвалила бюджет-2022


Під час пленарного засідання сьомої позачергової сесії Запорізької обласної ради депутати затвердили обласний бюджет на 2022 рік. Загальний ресурс бюджету області з урахуванням власних (закріплених) доходів загального фонду обласного бюджету, цільових трансфертів з державного бюджету та надходжень спеціального фонду - 5 млрд 891 млн грн.

Про це повідомляє Відділ комунікацій Запорізької обласної ради.

Закріплені доходи обласного бюджету прогнозуються на рівні 3 млрд 274 млн грн. Основним джерелом надходжень до обласного бюджету залишається податок та збір на прибуток фізичних осіб. Прогнозований показник надходжень у наступному році – 2,2 млрд грн. Питома вага податку в обсязі загального фонду бюджету становить 73,8%. Крім того, прогнозуються надходження до обласного бюджету з податку на прибуток підприємств – 427,5 млн грн; рентної плати за користування надрами та спеціальне використання води – 311 млн грн.; плати за надання адмінпослуг – 52,7 млн грн, інших податків та зборів – 8,4 млн грн тощо. Надходження до Фонду охорони навколишнього природного середовища (екофонду) прогнозуються на рівні 104,4 млн грн.

-Пріоритети Запорізької обласної ради незмінні: медицина, освіта, соціальний захист, інфраструктура, підтримка бізнесу та інновацій. Головний акцент – на медицині і, зокрема, на підвищені зарплат медикам. 20 тисяч гривень – такою буде мінімальна зарплата лікаря. Для того, аби виплачувати цю суму співробітникам комунальних закладів і установ охорони здоров’я, що не фінансуються НСЗУ, маємо на це 29 млн грн додаткового ресурсу, - підкреслила голова Запорізької обласної ради Олена Жук. При цьому вона наголосила, що більшість соціально спрямованих програм залишаються. Це означає, що соціально вразливі категорії запоріжців будуть забезпечені субсидіями, виплатами і допомогою, Видатки на реалізацію регіональних програм та заходів заплановано на рівні 149,5 млн грн. Так, на реалізацію обласної Програми розвитку освіти планують направити 2,3 млн грн; Програму охорони здоров’я – 42, 4 млн грн.

На запобігання Covid -19 та фінансову підтримку КНП галузі охорони здоров’я обласна влада передбачила 37 млн грн. Обсяг фінансування цільової програми соціальної підтримки населення Запорізької області «Назустріч людям» сформований у розмірі 59,4 млн грн.

7,9 млн грн передбачається направити з обласного бюджету на реконструкцію КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» Запорізької обласної ради.

Численні освітні заклади регіону можуть розраховувати на освітню субвенцію – її розмір наступного року становитиме 583,1 млн грн.

Заплановані й масштабні роботи з будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Дорожня субвенція з державного бюджету на ці цілі запланована у розмірі понад 996 млн грн.

При цьому голова Запорізької обласної ради Олена Жук і представники депутатського корпусу висловили надію, що впродовж наступного року кошторис буде скоригований в бік збільшення.

Добавлено: 16-12-2021, 18:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх