Запорізька область розвиватиме хокейний спорт

Про це йшла мова під зустріч голови облдержадміністрації Олександра Старуха з президентом Всеукраїнської громадської організації «Федерація хокею України» Георгієм Зубком, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Звертаючись до представників обласної влади, Георгій Зубко наголосив, що завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» у період 2021-2022 років в Україні планується побудувати 19 льодових арен.

В Запорізькій області реалізація цієї програми має здійснитися завдяки будівництву льодових арен у містах Запоріжжя, Мелітополь та Бердянськ. Крім льодового майданчика будівлі арен будуть мати сучасні роздягальні, адміністративні кімнати та трибуни для 700 глядачів. На реалізацію проєктів планується витратити 90% коштів державного бюджету та 10% - з обласного бюджету.

Крім цього, учасники зустрічі розглянули питання просування хокею з шайбою в Запорізькій області та розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Наразі в Запорізькій області в процесі реалізації проєктів будівництва знаходиться 3 льодові споруди зі штучним покриттям. Це проєкт будівництва арени в м. Мелітополь, який уже реалізований на 40% та планується до завершення уже у цьому році. Кошторисна вартість об’єкта складає майже 100 млн грн. Реалізовується він за кошти державного та місцевих бюджетів.

Також триває процес розробки проєктно - кошторисної документації льодових арен в м. Дніпрорудне та в м. Запоріжжя. Обидва проєкти реалізовуються за кошти приватного інвестора.

В Запорізькій області функціонує одне відділення з виду спорту хокей з шайбою в дитячо-юнацькій спортивній школі «Салют» м. Запоріжжя, де займаються 120 спортсменів та планується створення дитячо-юнацької школи з хокею з шайбою в м. Мелітополь.

Добавлено: 28-08-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх