У Запоріжжі напередодні ухвалення презентували проєкт бюджету на 2022 рік

У Запорізькій міській раді представникам депутатського корпусу та журналістам презентували проєкт бюджету Запоріжжя на наступний рік. Затвердити його планують завтра на сесії 22 грудня.


У бюджеті на 2022 рік враховане збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб, плати за землю, підвищення соціальних стандартів, які передбачені законом «Про Державний бюджет України на 2022 рік», проведення реформи харчування дітей та учнів, кошти на проведення розрахунків за спожиті комунальні послуги та енергоносії, забезпечення сталого опалювального періоду.

Загалом на 2022 рік доходи бюджету заплановані на рівні 9 млрд 684 млн грн. З них 1 млрд 381 млн грн - трансферти з державного бюджету. Більшість цих трансфертів складає освітня субвенція, яка призначена для виплати заробітних плат педагогам – 1 млрд 295 млн грн. Видатки бюджету складуть майже 10 млрд гривень – 9 млрд 942 млн грн.

У 2022 році 3 млрд 637,5 млн грн заплановані на фінансування освіти. 437 млн грн будуть спрямовані на фінансування медицини. Крім того, видатки на освіту та медицину передбачені й у бюджеті розвитку. Вони складають 119,2 та 83,2 млн грн відповідно. Ці кошти будуть підуть на придбання обладнання, виконання реконструкцій та капітальних ремонтів й інше.

На соціальний захист у бюджеті міста закладено 190,8 млн грн. Серед них: 112,7 млн грн - на компенсацію пільгового проїзду, 47,4 млн грн - на надання матеріальної допомоги.

У житлово-комунальному господарстві 131,9 млн грн передбачено на ремонт внутрішньоквартальних доріг та утримання прибудинкових територій у рамках програми «Комфортні двори».

Низку проєктів планується профінансувати в рамках бюджету розвитку. Зокрема реконструкцію кількох парків та скверів по вулицях Нагнибіди, Курузова, Спартака Маковського, Івана Гутніка-Залужного, Товариській та ін.

На житлово-комунальне господарство з бюджету розвитку планують спрямувати 261,1 млн грн. Ці кошти підуть на ремонт ліфтів, покрівель, житлових будинків, зливової каналізації тощо.

Передбачені у бюджеті і 750 млн грн на фінансову підтримку концерну «Міські теплові мережі». Це дозволить не підвищувати в цьому опалювальному сезоні тарифи на тепло для населення.
























Добавлено: 22-12-2021, 00:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх