На Запоріжжі поліцейські викрили підозрюваних у двох пограбуваннях: "забирали" речі з будинків

Подробиці пограбувань Запорізькому та Пологівському районах повідомили у Відділі комунікації поліції Запорізької області.

Так, 10 грудня о 17 годині до відділення поліції №3 (смт. Новомиколаївка) Запорізького районного управління звернулась 75-річна пенсіонерка із заявою про те, що до її будинку проникли двоє чоловіків та заволоділи мобільним телефоном.

В ході проведення перевірки працівники сектору кримінальної поліції встановили особи зловмисників. Ними виявилися 32-х та 33-річний мешканці смт. Новомиколаївка, які перебуваючи у нетверезому стані, зайшли до приватного будинку господарки, щоб поспілкуватися з її сином. Проте коли дізналися, що сина не було вдома, почали вимагати у пенсіонерки гроші за його борг. Далі зловмисники силоміць відібрали у жінки мобільний телефон та втекли.

Обох чоловіків було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України, яка кваліфікується як «грабіж». Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Того ж дня о 19.30 до відділення поліції №4 (м. Оріхів) Пологівського районного відділу поліції звернулась 49-річна місцева мешканка із заявою про те, що за 10 хвилин до цього невідомий чоловік через незачинені двері проник до її будинку та відкрито заволодів сумочкою, в якій знаходились банківські картки та гроші.

В цей час в будинку, окрім потерпілої, знаходився її чоловік. Він наздогнав зловмисника та забрав сумку, але останній вирвався та втік. За прикметами, наданими потерпілими, працівники групи реагування патрульної поліції оперативно встановили його місцезнаходження: чоловік переховувався за гаражами неподалік. Злочин скоїв раніше судимий місцевий мешканець, 1985 року народження.

Грабіжника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 186 («Грабіж») Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Добавлено: 12-01-2022, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх