У Запоріжжі знову "заміновані" школи: посилено патрулюватимуть нацгвардійці

26 січня, у Запоріжжі знову повідомили про замінування шкіл. Стало зрозуміло, як його організовано.

"Мінування" підтвердили в поліції, повідомляє "Акцент".

Так, зловмисник створив свій канал у Telegram (ред. назву не вказуємо, щоб не робити реклами), в якому він приймає «замовлення» на мінування у різних країнах та містах.

У спеціальному чаті його передплатники-школярі пишуть сотні повідомлень за хвилину з проханнями замінувати їхню школу. Також, як зазначено на сторінці, він це робить за гроші.

Однак, є можливість того, що створення даного Telegram-каналу - відволікаючий маневр, на якому використовують реальне бажання дітей не вчитися.



У Запоріжжі знову "заміновані" школи: посилено патрулюватимуть нацгвардійці



Сегодня он опять анонсировал минирование в Запорожье, Чернигове и Хмельницком и позже это подтвердилось. Как сообщили в полиции, минирование сегодня аналогично вчерашнему.

Появляется информация, что детей сегодня эвакуировать не будут в некоторых учебных учреждениях, не смотря на сообщения о «минировании», и детей забирать не нужно. Злоумышленник пообещал подписчикам «вторую волну» минирования.

Напомним, это уже третий день подряд, когда минируют школы в Запорожье. До этого детей эвакуировали и уже даже рассматривали вариант перехода на дистанционное обучение.

Про це повідомляє 061 із посиланням на 23-ю бригаду ООП «Хортиця» НГУ.

Залучити нацгвардійців до патрулювання територій навчальних закладів вирішили після повідомлень про псевдомінування шкіл та дитячих садків у Запоріжжі 24 та 25 січня.

За запитом Нацполіції патрулювання військовослужбовці здійснюватимуть у дві зміни: з 7.00 до 13.00 та з 17.00 до 23.00.




Також після наради секретаря міськради Анатолія Куртєва з профільними заступниками, представниками Нацполіції та департаменту освіти у навчальних закладах доручили посилити заходи безпеки приміщень та прилеглих територій; обмежити доступ осіб, які не задіяні у навчальному процесі; до 28 січня провести навчання з відпрацювання дій у разі надзвичайної ситуації.



Якщо ви помітили підозрілих осіб та виявили підозрілі предмети, одразу ж повідомте поряд правоохоронців або телефонуйте на «102».

За матеріалами: 061.ua
Добавлено: 26-01-2022, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх