Розшукується ректорка Бердянського університету менеджменту та бізнесу – НАБУ

НАБУ розшукує ректорку одного з університетів Бердянська, обвинувачену в одержанні неправомірної вигоди у кримінальному провадженні №52016000000000056 від 29.02.2016.

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишню депутатку від ОПЗЖ та ректорку Бердянського університету менеджменту та бізнесу Лідію Антошкіну. Про це стало відомо з сайту відомства.
 
Як відомо, на початку 2016 року під час акредитаційної перевірки навчального закладу, Антошкіна була затримана при спробі дати хабаря заступнику міністра освіти та науки України Андрію Гевко. Таким чином, ректорка намагалася вплинути на те, щоб керівництво Міносвіти закрило очі на порушення в БУМіБ. Спроба передачі хабаря була зафільмована слідчими НАБУ та СБУ, а Антошкіну було затримано.

Справу по колишній депутатці розглядали у Вищому антикорупційному суді, проте у 2022 році розгляд справи був призупинений через те, що обвинувачувана перестала виходити на зв’язок із судом.

Антошкіній загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої та із спеціальною конфіскацією.

Розшукується ректорка Бердянського університету менеджменту та бізнесу – НАБУ
Добавлено: 6-02-2023, 09:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх