Гуманітарний терор на тимчасово окупованих територіях Запорозької області – Федоров

З перших днів повної окупації, люди продовжують чинити опір. Своєю чергою, окупанти тероризують населення, заганяючи людей похилого віку та тих, хто не підтримав злочинну владу за межу бідності.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив мер міста Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, окупанти на минулому тижні заблокували всі термінали українських банків на тимчасово окупованих територіях. Таким чином, відібравши майже всі можливості користуватися виплатами від України.

Як зазначає Федоров, коли стало відомо, що буде обмеження готівки, то одразу разом з державними банками та «Укрпоштою» розпочалась видача мешканцям карток. Таким чином, вдалось довести гроші до 80% мешканців. 20% людей продовжують отримувати пенсії на спеціалізованому рахунку в «Ощадбанку», а розпорядитись накопиченими коштами людина зможе одразу як тільки потрапить до підконтрольної території України.

Крім того, відомо про спровоковане в декілька разів підвищення цін на продукти та ліки. А також, суттєві затримки соціальних виплат від рашистів на окупованих територіях.

«Стосовно соціальних виплат, які рашисти безпосередньо надавали нашим мешканцям. Відносно цього питання є затримки. Дійсно, рашисти не виплачують пенсію, а надають якусь матеріальну допомогу. Вона для всіх рівна – 10 000 рублів. Не маючи різницю, чи хтось отримував більшу пенсію, чи хтось меншу в нашій державі – всі отримують по 10 000 рублів. Є затримки і в гуманітарних центрах роздачі допомоги. Тож, сьогодні майже всі соціальні та бюджетні виплати ерефії затримуються і не виконуються», – говорить Федоров.


Добавлено: 8-02-2023, 09:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх