У центрі міста закликали донатити окупантам: у Запоріжжі СБУ викрила ворожу ботоферму

У Запоріжжі Службою безпеки України вдалось зупинити діяльність прокремлівської ботоферми. Тисячі ботів активно «розганяли» дезінформацію щодо ситуації на південному фронті, підбурювали ухилятись від мобілізації, дискредитували командування Сил оборони, популяризували російські окупаційні угруповання та закликали донатити на їхню підтримку.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі СБУ.

Відомо, що на самому початку своєї діяльності ботоферма нараховувала майже 2 тисячі фейкових акаунтів, які поширювали проросійські наративи нібито від імені місцевих жителів.

Поширювалась деструктивна інформація через телеграм ворожого пропагандиста Рогова, який представляє окупаційну адміністрацію Мелітополя. Як зазначили у СБУ, «у подальшому ворожий «осередок» мав стати «ударною силою» у проведенні масштабних інформаційних диверсій агресора у прифронтових районах області».

Як виявилось, злочинну діяльність організував місцевий спеціаліст з інформаційних і телекомунікаційних технологій в орендованому офісі просто в центрі міста.

Під час обшуку в офісі фігуранта правоохоронці виявили:

  • комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності;

  • 2,5 тисячі SIM-карт українських операторів мобільного зв’язку;

  • SIM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення винних до відповідальності у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

У центрі міста закликали донатити окупантам: у Запоріжжі СБУ викрила ворожу ботоферму

Добавлено: 8-02-2023, 16:56
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх