«Ніякої збройної агресії рф не має»: у Запоріжжі суд виніс вирок бухгалтерці міської лікарні

27 січня 2023 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя виніс вирок бухгалтерці КНП «Міська лікарня №9», яка публічно висловила підтримку діям рф в Україні.

Про це відомо з відповідного вироку суду.

Бухгалтерка «публічно заперечила здійснення збройної агресії проти України, закликала до підтримки дій держави - агресора рф та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України, висловивши такі заклики: «ніякої збройної агресії рф не має, рф просто забирає свої території тому правда на боці російської федерації і Запоріжжя також буде невід’ємною частиною росії, треба тільки почекати і не чинити супротиву» », – йдеться у справі.

Бухгалтерку обвинуватили за статтею про колабораційну діяльність, зокрема, щодо публічного заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Як зазначено у матеріалі справи, обвинувачена раніше не засуджена, під наглядом лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, повністю визнала свою вину. Вона подала про це до суду письмову заяву.

Судом їй призначено покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг, строком на десять років.
Добавлено: 9-02-2023, 12:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх