В ОВА обговорили проблеми з водопостачанням у деяких населених пунктах Запорізької області

У Запорізькій ОВА відбулось позачергове засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій, на якому обговорили проблеми з водопостачанням у деяких населених пунктах Запорізької області та альтернативні варіанти забезпечення їх питною водою. Про це йдеться у пресслужбі Обласної військової адміністрації.

"На підконтрольній Україні території Запорізької області проблем з питним водопостачанням не існує. Водночас з цим, через зниження рівня води в акваторії водосховища, проблеми з постачанням технічної води виникли в деяких населених пунктах Біленківської громади", - повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства ЗОВА Віталій Литвиненко.

Крім цього, фахівці зазначили, що зниження рівня води акваторії Каховського водосховища негативно впливає на роботу водозабірних споруд Експлуатаційного цеху водопостачання Західного групового водопроводу КП «Облводоканал» ЗОР, які надають питну воду Бердянську, Приморську та понад 20 іншим населеним пунктам південної частини регіону.

Комісія доручила головам Бердянської та Мелітопольської РВА спільно з головами громад створити резерв мобільних станцій очищення води, ємностей для зберігання питної води, автотранспорту для її підвезення, генераторів для забезпечення безперебійної роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, а також долучити до цього питання міжнародних донорських організацій.

"У разі відсутності електропостачання на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства їх забезпечать генераторами достатньої потужності", - йдеться у повідомленні ОВА.

Зазначається, що на сьогодні на підконтрольній території області є певна кількість транспорту для підвозу питної води, мобільних станцій очищення води, які будуть залучатись до забезпечення питною водою мешканців деокупованих територій.
Добавлено: 9-02-2023, 14:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх