росія зміцнює оборонні укріплення у Запорізькій області - розвідка Британії

Попри поточний оперативний фокус на Донбасі для росіян критично важливим є також тримання оборони у Запорізькій області. Про це повідомляє розвідка Британії у звіті за 13 лютого.

Розвідники проаналізували супутникові знімки за 7 лютого й встановили, що росія продовжила зміцнення оборонних укріплень у центральній частині Запорізької області. Зокрема, поблизу міста Тарасівка.

Раніше оборонні укріплення вже були встановленні між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

"Незважаючи на те, що росія зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту. Про це свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу", – йдеться в огляді.

Зазначається, що лінія фронту росії в Україні становить приблизно 1 288 км, з них лінія фронту в окупованій росією Запорізькій області – 192 км.

"Значний прорив українських військ на Запоріжжі поставив би під сумнів життєздатність російського "сухопутного мосту", що з'єднує Ростовську область і Крим; успіх України в Луганську ще більше підірвав би проголошену росією військову мету – "звільнення" Донбасу" – вважає британська розвідка.

У британській спецслужбі вважають, що однією з центральних дилем для російських планувальників, ймовірно, є рішення про те, якою з цих загроз протистояти насамперед.

Добавлено: 13-02-2023, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх