У Запоріжжі увічнять пам’ять Героя України військового льотчика В’ячеслава Радіонова

16 лютого під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань, запорізькі депутати пропонують увічнити пам’ять військового льотчика В’ячеслава Радіонова.

Про це повідомили у пресслубжі Запорізької обласної ради.

«За пропозицією депутата обласної ради Оксани Бугайчук члени комісії розглянули питання щодо увічнення пам’яті військового льотчика В’ячеслава Родіонова – уродженця Запоріжжя, випускника ліцею «Захисник», якому у 2022 році посмертно було надано звання Герой України та нагороджено орденом «Золота Зірка». З таким проханням до депутатського корпусу звернулися представники громадськості Запоріжжя», – йдеться у повідомлені.

Планується встановлення меморіальних дощок на ліцеї «Захисник» та на будинку, де жив Герой України В’ячеслав Родіонов. Це рішення вже прийняли члени гуманітарної комісії, які спрямували звернення до Запорізької обласної та Запорізької міської рад.

В'ячеслав Родіонов проходив військову службу у 40-й бригаді тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ (Повітряне командування «Центр» у м. Василькові Київської області). Літав на МіГ-29.

У Запоріжжі увічнять пам’ять Героя України військового льотчика В’ячеслава Радіонова


Він загинув у перший день широкомасштабної війни – 24 лютого 2022 року – при виведенні авіації з-під ракетного удару по аеродрому Василькова. Завдяки цим діям повний склад літаків 40-ї бригади тактичної авіації не зазнав ушкоджень і був піднятий у повітря.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був нагороджений званням Героя України та орденом «Золота зірка» 28 лютого 2022 року, посмертно.
Добавлено: 17-02-2023, 10:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх