Запорізький алюмінієвий комбінат передали у власність держави

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Про це вчора повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про застосування санкції стягнення. На користь держави було стягнуто 13 підприємств та понад трьохсот об'єктів рухомого й нерухомого майна на суму понад 10 млрд грн.

Державі вдалось повернути й Запорізькі підприємства, що контролювалися російським мільярдером. Таким чином, 100% частки ТОВ «Запоріжалюмінторг» та 29,5363% акцій АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» вже знаходяться у власності держави.

Як зазначають у відомстві, Олег Дерипаска є одним із найбагатших російських олігархів, що наближений до президента рф. Він контролює та володіє значними частками груп компаній «РУСАЛ», «Базовий елемент» та «ЕН+ ГРУП».

Запорізький алюмінієвий комбінат передали у власність держави


Саме через компанію «РУСАЛ», що є другим за величиною виробником алюмінію у світі, здійснювався контроль над російськими підприємствами, що виготовляють бронетехніку, яку надалі збройні сили рф використовують у війні проти України.
Добавлено: 17-02-2023, 15:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх