У міськраді відбулась зустріч із мешканцями постраждалого будинку: про що говорили

У міській раді відбулась зустріч із мешканцями будинку у який 2 березня поцілила ворожа ракета.

Про зустріч із мешканцями будинку в.о. міського голови Анатолій Куртєв анонсував 5 березня на своїй сторінці у телеграм.

У міськраді відбулась зустріч із мешканцями постраждалого будинку: про що говорили

Фото: "Паноптикон"


Анатолій Куртєв повідомив присутнім, що це вже 8-й зруйнований будинок з початку повномасштабної війни і міська влада відпрацювала механізми, які допоможуть швидко реагувати на подібні випадки. Для цього, за словами в.о. міського голови, був створений оперативний штаб при міській раді.


Фото: "Паноптикон"


На зустрічі із жителями будинку Незалежної України, 67 були присутні: перший заступник міського голови Олександр Власюк, а також заступники Віктор Гординський та Анатолій Васюк. Вони відзвітували про хід робіт які тривали останні 4 дні.

Голова штабу, який керує на місці «прильоту» Олександр Власюк доповів присутнім, що:

«Відповідно до події яка сталася 2 березня, ми, після «прильоту», розгорнули штаб. Служби ДСНС разом із поліцією та СБУ приступили до пошуково-рятувальних робіт. Комунальні служби тим часом відповідно до нашого штабу, розгорнули пункти обігріву у вигляді автобуса, для тих кому треба зігрітися. Також були розгорнуті намети для приймання громадян, реєстрації їх звернень з прилеглих будинків. Разом із поліцією були розгорнуті пошукові дії, де ми встановлювали жильців котрі знаходились в будинку на момент «прильоту»».



Фото: "Паноптикон"


Також, на зустрічі повідомили про створення Територіального інформаційного центру (ТІЦ) який знаходиться безпосередньо біля місця події. Всього таких ТІЦ в місті 108 та як зазначив Олександр Васюк, сформовані вони ще з березня минулого року. Саме там, як зазначили у міській раді, можна знайти тимчасовий прихисток.

Крім того, потерпілим повідомили, що наразі через руйнування, будинок повністю відключено від комунальних послуг. До того ж на сьогодні неможливе відновлення опалення та газопостачання, а через відсутність технічного підвалу у будинку – неможливо під'єднати холодне водопостачання. Цілою залишилась електрощитова, проте як зазначив Віктор Гординський:

«Ми будемо опрацьовувати можливість підключення електропостачання. Але, на жаль, на наш погляд це можливо лише у першому під’їзді».



Фото: "Паноптикон"


Найбільше уражень зазнав третій та другий під’їзд, однак за попередніми висновками експертів з місця події вже відомо, що будинок підлягає відновленню. Остаточне рішення щодо зносу чи відбудови будинку будуть приймати мешканці разом із міською владою.
Добавлено: 6-03-2023, 16:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх