Фінансова допомога мешканцям зруйнованого будинку: на яку грошову допомогу вони можуть претендувати

Фото: "Паноптикон"

Для потерпілих в наслідок ракетного удару по багатоповерхівці передбачені виплати. Про це вчора під час зустрічі з в.о. міського голови повідомили мешканцями будинку на вулиці Незалежної України, 67.

Вчора була запланована робота комісії яка мала зафіксувати факти руйнації будинку в наслідок агресії рф. Як зазначили у міській раді, згідно з висновком комісії буде створений відповідний загальний акт, який підтвердить неможливість проживання у повністю або частково зруйнованих квартирах.

Після підписання всіма членами комісії, цей акт у кількості всіх квартир у будинку (80 квартир) буде наданий голові Вознесенівської районної адміністрації, після чого він має зв’язатися із представниками сформованої ініціативної групи будинку та передати на кожну квартиру копію акту для його подальшого використання.

На основі цього акту, в управлінні соціального захисту потерпілі можуть отримати статус ВПО (внутрішньо переміщені особи) для отримання грошових виплат від держави. З моменту реєстрації і до зняття з обліку потерпілі можуть отримати:

  • на дорослу людину – 2 000 грн;

  • на дитину – 3 000 грн.

Також, цей акт є підставою для отримання щомісячної компенсації у розмірі 10 000 грн з моменту пошкодження будинку і до його відновлення з коштів міського бюджету. Для цього треба подати заяву до будь-якого ЦНАПу міста Запоріжжя. Для людей пільгових категорій є програма яка передбачає виплату одноразової допомоги у розмірі 15 000 грн. Для отримання цієї допомоги необхідно звернутися до Департаменту соцзахисту населення із пакетом необхідних документів.




Фото: Анатолій Куртєв/Telegram

Документи необхідні для Департаменту соцзахисту:

  • копії паспорта та ідентифікаційного номера родича загиблого;

  • документ, що підтверджує родинні зв’язки з загиблим;

  • копію свідоцтва про смерть;

  • копію документа, що підтверджує загибель внаслідок ракетного удару.

Крім того, мешканці можуть отримати матеріальну допомогу з міського фонду на поховання загиблих в наслідок ракетних атак по місту у розмірі 15 000 грн. Подати заяву на отримання допомоги можна у Центрі надання адміністративних послуг у м. Запоріжжя.

Нагадаємо, вчора у міській раді відбулась зустріч із мешканцями будинку у який 2 березня поцілила ворожа ракета.
Добавлено: 7-03-2023, 09:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх