Підозру про колабораційну діяльність повідомили колишній вчительці одного з сіл Мелітопольського району

Запорізькі правоохоронці повідомили про підозру колишній вчительці початкових класів. Вона пішла на співпрацю з ворогом після окупації одного з сіл Мелітопольського району.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

Відомо, що 36-річна вчителька молодших класів одразу після окупації загарбниками рф та незаконними збройними формуваннями так званої «лднр» одного з сіл Мелітопольського району, добровільно пристала на пропозицію окупантів обійняти посаду директора однієї зі шкіл Мелітопольщини. Співпрацюючи з окупантами вона впроваджувала в освітньому закладі навчальну програму за стандартами країни агресора.

«Радіючи раптовому підвищенню, освітянка швидко пройшла курси перекваліфікації на тимчасово окупованій території АР Крим та впровадила стандарти освіти держави-агресора. Крім того, зрадниця підібрала новий колектив, який активно здійснює пропаганду проти України та поширює в учнівському середовищі наративи про покращене життя під окупацією рф. Також пропагандистка активно бере участь у постановочних відеозаписах і фотозвітах для російських ЗМІ, закликаючи народ приєднатися, «жити по-новому»», – йдеться у повідомленні поліції.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк до 3 років та позбавлення права обіймати відповідні посади на строк від 10 до 15 років.
Добавлено: 7-03-2023, 12:09
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх