Продовольча та фінансова допомога у Запоріжжі: хто та де може отримати

У Запоріжжі БО "ADRA Ukraine" та ГО "Пелюсток 2.0" надають комплексну допомогу постраждалим від ракетного удару, який стався вночі 2 березня. На місці видачі побували кореспонденти новинного видання "Panoptikon".

Так, волонтери видають гуманітарну допомогу людям, які проживають за адресами: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, будинки: 67, 69, 65, 65-б.

Видача гуманітарної допомоги відбувається у віторок, середу та четвер з 12.00 до 16.00 за попередньо сформованими списками. Місце видачі: вул. Незалежної України, 65.

Допомога включає: продуктові набори, набір теплих речей, спальні мішки. Продуктовий набір для однієї людини розрахований на 1 місяць. Всі інші види допомоги - гігієна, ковдри і т.д. лише при наявності ресурсів у штабі.


Фото: "Panoptikon"

Також надається транспорта допомога: люди з постраждалих будинків можуть звернутися до волонтерів щодо перевезення речей зі своїх квартир. Крім цього, вони можуть зареєструватися на отримання грошових виплат.

"Видача продуктових наборів йде постійно. Одначасно з цим у людей є можливість зареєструватись на фінансову допомогу у розмірі 2220 грн (на три місяці) на одну особу", - розповів координатор "ADRA Ukraine" у Запорізькій області Сергій Калінін.

Цю фінансову допомогу від організації можуть отримати й інші люди, що входять до вразливих категорій і перебувають у Запоріжжі та області:

● особи, які самостійно забезпечують життєдіяльність домогосподарства;
● вагітні жінки або ті, що годують немовля;
● діти вразливих категорій (які були переміщені чи проживають у зоні активних бойових дій, мають хронічні захворювання або позбавлені батьківської опіки);
● літні люди з інвалідністю;
● особи з тяжкими хронічними захворюваннями та пораненнями внаслідок бойових дій;
● люди, що позбавлені джерела доходу та не мають змоги забезпечувати свої базові потреби — проживання, харчування;
● особи з інвалідністю.

Наразі реєстрація на отримання допомоги в межах проєкту відсутня. Тривають виплати за попередньо сформованими місцевими адміністраціями списками.

Детальну інформацію та актуальну дату реєстрації на видачу гуманітарної допомоги можна дізнатись на сторінці громадської організації "Пелюсток2.0".


Анастасія Чобліна
Добавлено: 9-03-2023, 15:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх