«Зраду Богуслаєва має визначити суд»: як запорізькі нардепи відреагували на розслідування про власника «Мотор Січ»

Журналісти «Радіо Свобода» оприлюднили ще декілька раніше неопублікованих аудіозаписів переговорів президента корпорації «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва з громадянами РФ вже під час повномасштабного вторгнення.
Якщо вірити записам, Богуслаєв у розмовах зі своїми «колегами» та підлеглими в РФ жалівся на ракетні обстріли цивільних об’єктів Запоріжжя та зокрема «Мотор Січі», обурювався мародерством російських військових на окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини, а також лобіював продовження співпраці з російськими замовниками.
Ці дії СБУ кваліфікувала як колабораціонізм та пособництво державі-агресору і 22 жовтня 2022 року затримала В’ячеслава Богуслаєва. Наразі стосовно нього тривають слідчі дії — правоохоронцям ще потрібно довести провину підозрюваного у суді.
Як зазначають журналісти «Радіо Свобода», вони звернулися за коментарями щодо цієї справи до двох народних депутатів України із Запоріжжя — Артема Кунаєва та Геннадія Касая.
Артем Кунаєв проігнорував дзвінки та повідомлення кореспондентів.
Запорізький нардеп Геннадій Касай, який працював на виробництві «Мотор Січ» понад 10 років тому (до 2009 року), відгукнувся на запитання видання і у розмові з журналістом «Радіо Свобода» зазначив, що провину у державній зраді має встановити лише суд:
«Я чекаю рішення суду. Якщо там буде доказана його провина — значить, зрадник. А якщо буде доведена його невинуватість, значить, хтось у силових органах зараз робить помилку. Звичайно, в час війни неприпустимо ані фінансувати тероризм, ані вести справи з країною-агресором».
У коментарі «Паноптикону» народний депутат також підтвердив, що, як зазначено в статті, закликав розподіляти оборонні замовлення саме серед українських промислових підприємств, не віддаючи контракти за кордон. «Справа не у конкретному підприємстві та не у «вивісках» взагалі, а у тому, що це вітчизняний завод військово-промислового комплексу з якісною конкурентоздатною продукцією. Запорізька «Мотор Січ», Харківський бронетанковий завод, КБ «Луч» або ракетобудівники Дніпра, авіаремонтні та машинобудівні заводи по всій країні — все це підприємства, життєво важливі для української оборони, ВПК, економіки держави. Державні оборонні замовлення для них — це нові робочі місця, сотні мільйонів сплачених у бюджет податків, гідний заробіток для десятків тисяч українців та їхніх родин, збереження нашого науково-технічного потенціалу. Тому інтереси цих підприємств ми захищали та захищатимемо надалі», — зазначив Геннадій Касай.
Добавлено: 9-03-2023, 22:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх