В мерії відбулось чергове засідання робочої групи з покращення якості повітря

Фото: "Паноптикон"

Сьогодні 15 березня у Запорізькій міській раді відбулась чергова зустріч в.о. міського голови Анатолія Куртєва із робочою групою з розв'язання питань покращення атмосферного повітря міста Запоріжжя. Під час засідання робочої групи були розглянуті пропозиції від представників громадськості, науковців, фахівців у сфері промислової та медичної екології, а також підприємств. 

Метою зустрічі є розробка стратегічного документа Програми охорони довкілля щодо поетапного зниження викидів забруднюючих речовин суб’єктами господарювання у місті Запоріжжя.

В мерії відбулось чергове засідання робочої групи з покращення якості повітря

Фото: "Паноптикон"

Така програма передбачає розробку комплексу природоохоронних, організаційно-технічних та інших заходів для зменшення фонового забруднення атмосферного повітря фенолом, загальним пилом, оксидом азоту, діоксидом азоту та формальдегідом основними підприємствами міста.

Секретар робочої групи та начальник управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради Гліб Золотарьов зазначив, що:

«Зараз мова їде про Програму покращення атмосферного повітря у випадках перевищення фону на ТДК (тимчасово допустимі концентрації – ред.). Це питання підняла громадськість та Запорізька обласна державна адміністрація і ми запустились за цим напрямком. І ось вже 3-4 місяці цим займаємось».

Перелік заходів з покращення стану атмосферного повітря які містить програма:

  • зменшення обсягу викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел промислових підприємств;
  • заходи щодо впорядкування нормативних та встановлених санітарно-захисних зон промислових, комунальних, інших підприємств, установ та організацій;
  • заходи щодо організації автоматичного спостереження за викидами забруднюючих речовин на стаціонарних джерелах та на межах санітарно-захисних зон підприємств;
  • заходи щодо організації функціонування пересувного пункту спостережень за забрудненням атмосферного повітря (мобільна лабораторія) ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»;
  • зменшення негативного впливу викидів від пересувних джерел;
  • комплекс заходів щодо недопущення вторинного пилоутворення;
  • зменшення шкідливого впливу інших факторів забруднення атмосферного повітря.

Анатолій Куртєв наголосив про необхідність надалі розвивати цю програму та довести її до логічного кінця:

«Наше завдання зробити не якусь «умовну» програму. Наше з вами завдання зробити цю програму дієвою. Сьогодні для цього є нагальна потреба і ми будемо працювати. Комусь програма подобається, комусь ні, але ми все одно відпрацюємо її у повному обсязі, а тоді направимо фахівцям відповідно всіх правил».



Фото: "Паноптикон"
Добавлено: 15-03-2023, 19:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх