У Запорізькій області державне майно чиновники обстежать колегіально

У Запорізькій області додатково обстежать державне майно, що знаходиться у віданні Фонду державного майна України, і проведуть відповідну фотофіксацію.  До таких виїзних комісій приєднаються голови райдержадміністрацій та громад, представники Фонду держмайна України та профільних Департаментів ОДА.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА з посиланням на підсумки   засідання відповідної робочої групи.

- Облдержадміністрація не має делегованих повноважень щодо управління майном. Але на нас, як на орган державної влади, покладені контрольні функції. Тому ми будемо вимагати від уповноважених органів вжиття всіх необхідних заходів, щоб майно державної форми власності ефективно використовувалось. У жодному разі не можемо допустити перетворення його в руїни, - цитує Департамент  голову Запорізької облдержаміністрації Олександра Старуха.

Крім того учасники робочої групи піднімали питання передачі функцій з управління житловим фондом (багатоквартирних будинків та гуртожитків) разом з об’єктами інженерної інфраструктури, призначеними для їх обслуговування, та захисних споруд цивільного захисту зі сфери державного управління до комунальної власності тих громад, де вони розташовані.

За повідомленнями керівників райдержадміністрацій, частина громад вже задекларувала готовність взяти в управління споруди на своїй території. Однак, це лише початок справи. Питання потребує більш детального опрацювання. 

Сьогодні під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося засідання відповідної робочої групи.

Добавлено: 10-06-2021, 08:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх