Псевдомера тимчасово окупованого Бердянська засуджено до 15 років ув’язнення

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження представника ще однієї забороненої в Україні політичної партії «Союз лівих сил» визнано винним у державній зраді та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

В прокуратурі повідомляють, що місцевий політичний діяч добровільно перейшов на бік ворога. У березні 2022 року він проголосив себе «виконувачем обов’язків мера Бердянська», про що публічно повідомив мешканцям окупованого міста у відеозверненні, а також видав наказ про створення так званої "мерії міста Бердянска".

«Взявши на себе відповідні обов’язки, псевдомер забезпечує діяльність окупаційної адміністрації держави-агресора на території Бердянська, здійснює пропаганду та створює серед місцевого населення позитивний образ «русского мира»», – йдеться у повідомленні.

Фігуранта розслідування засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах влади на 10 років з конфіскацією всього належного майна.
Добавлено: 20-03-2023, 16:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх