Без Володимира Буряка у Запоріжжі нічого не змінилось? Анатолій Куртєв розповів у інтерв’ю, що «усі працюють, усе добре»

В.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв дав інтерв’ю виданню «Главком», в якому розповів про допомогу постраждалим від ракетних обстрілів, (недо)наповнення міського бюджету та роботу міської влади за відсутності мера.
«Паноптикон» наводить найбільш важливі та цікаві цитати.

Про проблеми міської влади за відсутності міського голови з 2021 року:
«Такі саме проблеми, як і були з міським головою [Володимиром Буряком]. Усі працюють, усе добре»


Про гуманітарну допомогу містянам:
«Коли у нас більш-менш спокійно [немає ракетних обстрілів], то нам надають волонтерську гуманітарну допомогу міжнародні партнери. <...> Зараз дуже важкі умови, і сказати, що всього досить я не можу. Тому звертаюся до усіх: хто яку допомогу може нам надати, ми усю приймаємо. Обов’язково її роздамо людям, які цього потребують».


Про економіку та наповнення міського бюджету
«Малий і середній бізнес виїхав. Деякі великі не працюють тому, що не можуть збути свою продукцію, бо логістика порушена. Скажу вам, що на 60% ми не отримуємо той бюджет міста, який ми мали до повномасштабної війни».


Про наслідки російських ракетних обстрілів
«На сьогодні у нас зруйновано [через російські обстріли] 10 багатоповерхівок у місті і 13 приватних будинків. Взагалі з початку повномасштабної війни 530 багатоповерхівок з ушкодженнями, а також 467 приватних будинків пошкоджено».


Про алгоритм допомоги постраждалим та їх розселення
Зараз ми уже розуміємо, як швидко потрібно реагувати на такі ситуації, як сьогодні [йдеться про влучання ракети у будинок на Набережній] <...> Ми уже налагодили алгоритм дій в подібних ситуаціях як цей приліт.
[У відповідь на питання, куди розселяють людей з постраждалих будинків] Дуже багато людей виїжджають (з міста), дуже важко переживають ці події. Хто залишається і потребуватиме прихистку, для цього є комунальні гуртожитки, є місця у модульному містечку. В основному з цим допомагають, підключаються волонтерські організації, вони сформували хаби, де розташовують містян за потреби. Та більшість переселяються або до родичів, або до сусідів, або до знайомих. Ну або самі орендують житло.


Фотоколаж: zp.depo.ua
Добавлено: 24-03-2023, 13:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх